napelem Hollandia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Napelemes és szélmalommal működtetett étterem nyílt a holland tengerpart dűnéi között. A Restaurant Aan Zee, amelyet az Emma Architecten épített, szállító konténerekből készült, és a lehető legjobban kihasználja környezete adottságait. Miután a tengerparton bőségesen van napsütés, fény és szél, az étteremnek kevés plusz energiára van szüksége. Az üvegfalak nemcsak a tengerre néző pazar kilátást, hanem a természetes világítást is segítik.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A tetején elhelyezett napelem-rendszer és egy szélmalom szolgáltatja a villamos energiát, a meleg vizet egy geotermikus forrásból nyerik, a hűtést pedig főként a természetes szellőzés révén biztosítják. A szennyvizet saját recikláló rendszer dolgozza fel, ezért nincs szükség arra, hogy a csatornahálózathoz kössék.

A dél-hollandiai Oostvoornéban található épület minden része újrafelhasználható anyagból készült, így könnyen lebontható és akár másutt is felépíthető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.