Buday Péter webszakács étkezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A májusi forgatásokról megérkeztek az első elkészült és véglegesített anyagok. A Webszakács csapata teljes gőzzel dolgozott: ezúttal Götz Zsolt ételeiből adunk ízelítőt, a következő héten pedig megérkeznek Buday Péter új ételei is! Az ismert sztárséf ismét bemutat néhány praktikus és gyorsan elkészíthető ételt. Ezúttal is az Ez zsír! kampányban megszokott egészségtudatosságon volt a hangsúly, és eszerint készültek az ételek. Néhányat be is mutatunk Götz Zsolt ételei közül. 

Kukoricakrémleves - leveseseknek

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=YSRCJYXgNEiX7Hz6

A recepthez kattints IDE!



Csepegtessük le a kukoricaszemeket, és egy fazékban vajon vagy olajon pirítsuk át a szeletelt újhagymával együtt, hintsük meg kukoricakeményítővel és kevergetés mellett lassan adagoljuk hozzá a tejszínt vagy a tejet, majd engedjük fel zöldségalaplével. Az apróra vágott petrezselyemzölddel és a fűszerekkel együtt főzzük 15 percen keresztül, aki a pikáns ízeket szereti egy kis dijoni mustárral ízesítheti. Ezután botmixerrel keverjük össze a levest.

Mozzarellás-rukkolás masnitészta - tésztásoknak

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=C5Fq91z3QMK1ylVa

A recepthez kattints IDE!


A tésztát, bő, forró, sós vízben kifőzöm, majd leszűröm. A megtisztított rukkolának eltávolítom a kemény szárait, majd felaprítom. A meghámozott fokhagymát apróra vágom. Felforrósított olajban kevergetés mellett megpirítom a szezámmagot, fokhagymát és a petrezselymet. Sózom és hozzáadom a tésztát, azt is megpirítom. Hozzákeverem a rukkolát és megszórom a sajttal, majd lefedve hagyom egy kicsit megolvadni a sajtot, aztán azonnal tálalom.

Diétás tiramisu - gondoltunk az édesszájúakra is

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=465PUZLamHOQaamB

A recepthez kattints IDE!

Kb. 8 adaghoz: 500 g mascarpone, 1csomag (80 g) instant vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 1 doboz (250 g) teljes kiőrlésű babapiskóta, kb. 2 dl kávé plusz 0,5 dl rum és végül 2-3 evőkanál kakaópor
A krémhez a light mascarponét az instant (cukrozott, hidegen készíthető) pudingporral és a tejjel elkeverjük. A teljes kiőrlésű babapiskótát a rumos kávéba áztatjuk és a krémmel rétegezve egy tálba lerakjuk, a tetejére kakaóport szitálunk.

És hová tűnt Buday Péter? - kérdezhetik joggal. Jövő héten azokat az ételeket vesszük górcső alá, és mozdulunk el a mobilitás jegyében a wrappek, szendvicsek és szendvicskrémek világában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.