fashion week strand strandtáska napszemüveg bikini kalap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Oké, a divatos vízparti megjelenéshez kötelező tökéletes bikinit sem könnyű megtalálni, de nem ez az egyetlen, ami feladhatja a leckét. A kiegészítők a vízparton is legalább olyan fontosak, mint a hétköznapokon. Megmutatjuk a szezon kötelező alapdarabjait a strandra.

Karimás kalap

Lehet a Taxisofőr című filmből ismert, a hetvenes évek trendjét idéző, hatalmas karimájú kalap, sportos farmersapka vagy széles szalmakarima, a lényeg, hogy közvetlenül vagy közvetve védje az arcod és a szemed körüli érzékeny bőrt. Az egyszerű szalmakalap Coco Chanel közreműködésével lett a 20. század első, második évtizedének egyik legnépszerűbb kiegészítője. Korábban a francia rokokó idejében viselték a pásztorromantikáért rajongó francia hölgyek - igaz, akkor megoldották némi tollal és virágapplikációval is. A szalmakalap több nyár óta reneszánszát éli, érdemes tehát magadévá tenned egy csinos, ugyanakkor praktikus darabot, amely feldobja a strandos szettet.


Bikini: Marks&Spencer (alsó és felső) - 7.990 forint és 11.990 forint
Kalap: F&F - 2.290 forint, Napszemüveg: Zara - 5.995 forint, Saru: F&F - 3.400 forint
Táska: Mango - 27.995 forint, Fürdőlepedő: Bon Prix -3.299 forint

Szemrevaló napszemüveg

A másik kiegészítő, amely már egyedül is öltöztet: a napszemüveg. E nélkül strandra menni? Ezt te sem gondolhatod komolyan! A napszemüveg ugyanis nem egyszerű kiegészítő - bár valakinél egyenesen függőséget okoz és szeretne minél többet birtokolni belőle -, hanem a nap káros sugarai elleni legfontosabb védőfelszerelés is. Az, hogy a lencse szűri a káros UV-A- és UV-B-sugarakat, még nem elég, a méret is nagyobb fontos. Válassz lehetőleg minél nagyobb keretű szemüveget, hogy oldalról és felülről is védje a szemed. Idén még mindig divatos a pilótaszemüveg, de a klasszikus fémkeret mellett a neonszínű műanyagkeret is felkerült a trendpalettára. A vastag, műanyagkeretes napszemüvegekkel pedig egyszerűen képtelenség melléfogni.


Bikini (alsó és felső): New Yorker - 2.490 forint és 3.090 forint
Napszemüveg: H&M - 1.290 forint, Strandtáska: KlassDSign - 3.900 forint
Fürdőlepedő: F&F - 2.490 forint, Sapka: Levi's - 8.490 forint, Szandál: Pull & Bear - 6.995 forint

Csinos lábbeli

Ha a strandolás számodra az egyik legcsajosabb program a nyáron, akkor valószínűleg nem olyan fürdőruhában érkezel a medencéhez, amiben az olimpikonok edzenek. A csinos bikini, a napszemüveg és a kalap mellett nem mutat túl jól a sportpapucs. Ha nem azt tervezed, hogy a vízben töltöd a fél napot, hanem inkább a napozást vagy a traccspartit választod, viselj nyugodtan szexi, csillogó, különleges lábbeliket. A szezon egyik legnagyobb kedvence a teljesen vagy részben átlátszó plasztikrészletekkel feldobott cipő, szandál és saru, de a vízparton a fémesen csillogó részletek, a gyöngyök és flitterek is remekül mutatnak a lábon.

Színes fürdőlepedő

Mondjuk nem a fürdőlepedő az a darab, amelyikből szezonról szezonra újat vásárolsz, ezt tudjuk. Hiába menő a retro, a családtól örökölt, szétmosott, kopott fürdőlepedő már nem menő. Ha csak ilyen van a szekrényedben, szerezz be egy vidám, színes darabot, még napozni is jobb lesz rajta.


Bikini: Springfield - 11.990 forint, Kalap: Pull & Bear - 2.995 forint
Napszemüveg: Mango - 4.495 forint, Strandtáska: Mango - 6.995 forint
Fürdőlepedő: IKEA - 1.510 forint, Saru: Mango - 8.995 forint

Feneketlen strandtáska

Hogy mi kell a strandra az alapdarabokon kívül? Az egyéni igényeknek megfelelően természetesen naptej, napolaj, víz, rágcsálnivaló, könyv, pletykamagazin, női magazin, telefon, pénztárca, váltóruha, sampon, tusfürdő, smink, miniatűr elsősegélycsomag, és még hosszan sorolhatnánk. A strandtáska tehát legyen nagy, de a nagyobb még jobb. Készülhet háncsból, műanyagból, de lehet akár egyszerű textilszatyor is. Az külön öröm, ha van belső zsebe is, de a mai darabokból azért ezt gyakran kispórolják, ezért nem árt külön, vízálló szütyővel készülni a vizes cuccokra.

Tudj meg minden érdekességet már a hírfolyamodból! Csatlakozz hozzánk iWiWen és Facebookon!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.