szépség bőrápolás ránc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mitől ráncosodunk? Örökletes hajlam? UV-sugárzás? Környezetszennyezés? Hormonális változások? Vagy mindez együtt? 30 év körül sajnos mindannyian szembesülünk az arcbőrünkkel történő változásokkal. Előbb kis szarkalábak tűnnek fel, majd a száj körüli ráncokkal találkozol. Faggatod a kozmetikust, hogyan őrizhetnéd meg fiatalságodat, plasztikai sebészhez viszont sosem fordulnál?

Ha csak egy-egy ráncot vagy egy-egy mélyebb barázdát, például az orrtól a száj sarka felé húzódó vagy az állon lévő mélyedést szeretnél eltüntetni, ebben az esetben a feltöltést ajánljuk, de az ajkak teltebbé formálásának is kedvelt módszere ez. Rendkívül gyors és egyszerű eljárás. Természetes módon nyújt megoldást a vonások fiatalosságának tartós megőrzésére.

Mivel és hogyan történik a ráncfeltöltés?

Tudjuk, hogy a víz életet és rugalmasságot ad a bőrnek, miközben meghatározza az ajkak és az áll körvonalait is. A feltöltéshez egy olyan anyagot alkalmazunk, amely testünkben egész életünkben megtalálható és a víz megkötése a feladata. Ez a hialuronsav, amely megköti a vizet a bőrben, ezzel teltté és feszesebbé teszi, hosszantartó, természetes hatást eredményezve. A víz hiánya miatt kialakult ráncokat, redőket feltölti, eredményeként a ráncok mélysége csökken, az arc simább lesz és fiatalabbnak látszik.

Forrás: Bársony Orvos-Esztétika
Forrás: Bársony Orvos-Esztétika

A ráncfeltöltés során nem a teljes arcot kezeljük, hanem lokálisan, csak arra a területre juttatjuk be a folyékony állapotú hialuronsavat, ahol egy ráncot vagy barázdát meg akarunk szüntetni. Ez az anyag a bőrbe kerülve feltölti az egyenetlenségeket, szakmai nyelven mondva "térfogatot ad" és kitölti a ráncokat, teltté és simábbá teszi a bőrt. A Bársony Orvos-Esztétikán alkalmazott feltöltés tehát testünk természetes hialuronsav-készleteinek kiegészítésével állítja helyre a bőr fiatalos rugalmasságát.

A hialuronsav kristálytiszta zselé formájában ismert, melyet a bőrgyógyász szakorvos egy rendkívül vékony tű segítségével, apró adagokban juttat a bőrbe. Az életfontosságú tápláló anyagok, például oxigén, hormonok stb. mozgását a bőrben nem akadályozza, semmiben nem befolyásolja. A feltöltés eredménye azonnal látható.

Az ajkak feltöltéséről mit érdemes tudni?

A hialuronsav nemcsak a ráncok kisimítására, kitöltésére alkalmas, hanem az ajkak formálására, vastagítására is. Természetesen nem olyan mértékben, mint egy plasztikai műtét, hiszen mi nem juttatunk a bőrbe semmiféle idegen anyagot, csak a szervezetben természetes módon is jelen lévő hialuronsav mennyiségét növeljük az ajkakban. Ez megköti a vizet és ezáltal növekszik a térfogat, teltebbé, érzékibbé, vastagabbá válik az ajak vagy az ajakszegély.

Forrás: Bársony Orvos-Esztétika
Forrás: Bársony Orvos-Esztétika

Ráncfeltöltés előtt és után

Mennyi ideig hat a feltöltés?

A kezelés tartóssága egyénenként változik, függ a páciens életkorától, bőrtípusától, életmódjától, az izmok aktivitásától, a bőr egyéni szerkezetétől és a kezelt területtől. Tapasztalataink alapján az említett befolyásoló tényezőktől függően általában 5-12 hónapig tart a feltöltés hatása, ezt követően fokozatosan csökkenni kezd, mert a szervezet átcsoportosítja illetve lebontja a bejuttatott hialuronsavat.

Nyáron a ráncfeltöltéshez ajándékba adunk 2 alkalom bőrfeszesítő dermaroller arckezelést kényeztető hidratáló pakolással!

Gyere el a Bársony Orvos-Esztétika hozzád közelebb eső orvosi központjába konzultációra, és ezek után közösen kiválasztjátok a neked megfelelő bőrfiatalító és ránctalanító kezelést.

További részleteket a ráncfeltöltésről itt olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.