babkrém sárgabarackos csirkeragu wrap mandulás csokis desszert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Májusban forgatta le a Webszakács Buday Péterrel a következő receptadagot. A cél ezúttal a könnyed és gyors fogások készítésén felül a praktikum volt. Olyan ételeket készített Buday Péter a Webszakács számára, amelyeket gyorsan össze lehet állítani és munkába menetelhez vagy akár a gyerekeknek az iskolába tízórainak is el lehet készíteni. Gyorsan, finomat és egyszerűt! A cikkben található hozzávaló-mennyiségek 4 főre vannak megadva!

Indításnak, egy bemelegítő gyakorlatot mutatunk: krémet fogunk készíteni. A babkrém elkészítése roppant egyszerű, felhasználásra néhány megoldást is kínálunk.

Babkrém

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=h1ZQVNpD5HvG6vP4

Hozzávalók:
40 dkg szárazbab
6-8 dkg vöröshagyma
3 szem babérlevél
3 szem fokhagyma
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál mustár
0,5 db citrom leve


A puhára főzött babot leszűröm, turmixgépbe teszem, hozzáadom a tejfölt, a mustárt, a citromlevet, a sót és pürésítem.
Ezt a krémet akár későbbre is eltehetjük, és alapanyag lehet például szendvics készítésekor. Most viszont felhasználjuk nyomban, egy gyors, egyszerű és divatos étel elkészítéséhez.

Babkrémes wrap

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=89WfwtZXVNqQYfTm

Hozzávalók:
10 dkg tejszínes krémsajt
30 dkg babkrém
15 dkg paradicsom
8 dkg csemegehagyma
10 dkg leveles saláta
10 dkg kaliforniai paprika

10 dkg főtt bab

Krémsajtot szétkenek a kukoricapalacsintán (tortillán). Egy kis babkrémet is kenek rá. Salátát, kaliforniai paprikát, paradicsomot, hagymát, kevés sót és babot szórok rá. Feltekerem.
A wrap vagy éppen egy szendvics amit ezzel a krémmel kenünk meg, remek útitárs lehet egy hosszú napon akár a munkahelyre, akár az iskolába. Próbálják ki!
Aki komolyabb ételre vágyik, annak egy egyszerű, könnyed főételt mutatunk most be.


Sárgabarackos csirkeragu

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=D6eyyeHWDZPiEQ7t

Hozzávalók:
2 csirkemell filéje
40 dkg sárgabarack (kb. 8-10 szem)
1 csomag újhagyma
8 dkg vaj

frissen őrölt bors
0,5 dl száraz fehérbor

Vajat olvasztok serpenyőben. Dobókocka-nagyságúra vágom a csirkemellfilét és ugyanakkorára vágott barackot teszek az olvasztott vajba. Apró karikára vágott újhagymát is szórok bele. Sóval és borssal ízesítem. Erős tűzön pirítom. Miután megpirult, kevés száraz fehérbort öntök rá, hagyom, hogy elpárologjon, mert csak az aromájára van szükségem. Kevés húsalaplével* felöntöm, és egy kevés vajjal besűrítem. Így kapom meg a finom szaftját az ételnek.
Köretnek rizst vagy tésztát adok.

Aki először találkozik a húsalaplével vagy éppen szeretné megerősíteni tudását, annak ajánljuk a GasztroIskola alaplevekkel foglalkozó osztályát. Húsalaplé készítése. További érdekességek a GasztroIskola rovatában.

Most, hogy már iskolába is jártunk, illetve a főételt is megettük, zárásként egy laza desszert következzen, ami sokoldalúnak is tekinthető, mivel akár reggeliként is elkészíthetjük.

Mandulás-csokis desszert

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=AsgdCel5wY2Pt3q7

Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé
6 dkg méz
8 dkg mandula
1 dkg vaníliás cukor
1 dl tej
24 db háztartási keksz

Mandulát (vagy mogyorót, vagy diót), keserűcsokit, mézet és vaníliás cukrot összeturmixolok. Adok hozzá tejet menet közben és addig turmixolom, míg krém nem lesz belőle. Az így kapott krémet két keksz közé kenve egy pohár tej mellett tálalom.
Az ételek egyszerűek, könnyedek és ízletesek. Jó főzést kívánunk hozzájuk!

Webszakács
Webszakács

Hamarosan további finomságok érkeznek!

Ízelítő a főzőiskolábólhttp://www.life.hu/ez-zsir/webszakacs/gasztrohirek/20120619-webszakacs-fozoiskola.htmlKedvenc receptjeinkhttp://www.life.hu/ez-zsir/webszakacs/gasztrohirek/20120619-kedvenc-receptjeink.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.