Buday Péter hét receptje gazpacho
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Most induló és hetente megújuló rovatunkban olyan cikkeket mutatunk be, melyeket gyorsan és fogyókúrás étrendnek megfelelően készíthetnek el.

Új rovatot indítunk. Szeretnénk megkönnyíteni a választást, és minden héten egy receptet javasolunk elkészítésre. Egyszerűek, gyorsak - és az adott időszakhoz igazodnak. Levesek, főételek, desszertek - minden héten egy újabb kombináció jelenik meg a rovatban.

Ezen a héten Buday Péter könnyű zöldséges levesét választottuk. Egy forró nyári napon semmi se esik jobban mint egy kellemes és hideg leves. Néhány jégkockával megbolondítjuk és már tálaljuk is. Mellesleg rendkívül egészséges és könnyű.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=LtZRPZie1QT0trke

Hozzávalók (4 főre):

30 dkg paradicsom
30 dkg uborka
30 dkg TV paprika
1 csomag újhagyma
1 dl olívaolaj
4-5 levél friss bazsalikom levél
só, frissen őrölt bors
20-25 szem jégkocka

Elkészítés:

Turmixba teszem kicsumázott paprikát, a meghámozott kígyóuborkát, a hámozott paradicsomot, a felkarikázott újhagymát, zellert, olívalolajat, és ízlés szerint a bazsalikomot vagy a tárkonyt. Megsózom, megborsozom, jégkockát dobok rá, adok hozzá egy kis húslevest vagy paradicsomlevest és összeturmixolom. Kásasűrűségű, jéghideg levest kapok, melyet tálaláskor apró kockára vágott paprikával, paradicsommal, és sült kenyérkockákkal szórok meg.

További receptekért nézd meg a Recept oldalunkat, a Webszakácson!

Ízlett a recept, de mégis máshogyan készítenéd el? Más ételeket tennél ki, vagy éppen hiányolsz valamit? Írd meg nekünk, és ha elnyeri tetszésünket, akár a Te receptedet is leforgatjuk és megjelenítjük a rovatban!

Címünk: info@life.hu

Várjuk ötleteiteket, javaslataitokat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.