wrap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két könnyed wrappel ajándékozzuk meg a kedves olvasót. Az egyiket Buday Péter prezentálja, a másikat Götz Zsolt, a Larus luxusétterem konyhafőnöke. Kíváncsiak vagyunk, vajon melyik ízlik jobban? Várjuk a véleményeket komment formájában!

Mostanában divatosak a gyors és egyszerű ételek. Érthető, hiszen a nyári nagy melegben ki vágyik nehéz ételekre? Egy könnyed limonádéval kiülve a kertbe vagy a teraszra kicsit kényeztethetjük magunkat ezzel a két recepttel. Az elkészítésük se ördöngős, de mi még videót is adunk mellé!

Gyorsan és egyszerűen lehet elkészíteni, és igazából az alapanyagok felhasználása módjának csak az "alkotó" képzelete szabhat határt. Az alapelvek egyszerűek: vegyünk egy tortillát, tegyünk bele salátát, különböző zöldségeket, ízesítsük fűszerekkel, aki húst szeret bele rakni annak egy felcsíkozott grill csirkét ajánlunk - de lehet akár fokhagymás rák is, aki hús nélkül, annak ajánlunk egy kis avokádókrémet. Remek dresszinggel megbolondítva, vagy éppen egy könnyed krémmel, percek alatt elkészíthető.

A kép önmagáért beszél, érdemes kipróbálni, mi alig bírtunk betelni vele - persze ügyelünk arra, hogy az Ez zsír! programunkat tartani tudjuk.

Nem húzzuk tovább szóval az időt, íme a két recept.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=89WfwtZXVNqQYfTm

Hozzávalók 4 főre:

10 dkg tejszínes krémsajt

30 dkg babkrém

15 dkg paradicsom

8 dkg csemegehagyma

10 dkg leveles saláta

10 dkg kaliforniai paprika

10 dkg főtt bab

Elkészítés:

Krémsajtot szétkenek a kukoricapalacsintán (tortillán). Egy kis babkrémet is kenek rá. Salátát, kaliforniai paprikát, paradicsomot, hagymát, kevés sót és babot szórok rá. Feltekerem.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=hits82rFd9UmAb5G

Hozzávalók 4 főre:

30 dkg csirkemell csirkemell

4 dkg vöröshagyma

4 db tortilla

3 gerezd fokhagyma

1,5 dl olívaolaj

3 dl tejföl

só, frissen őrölt bors

petrezselyem zöldje

2 evőkanál mustár

2 darab paradicsom

12 dkg jégsaláta

4 mokkáskanál méz

1 teáskanál majoránna

Elkészítés:

Olívaolajon a megtisztított, szeletelt vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, mézzel és készre pirítjuk. A tortilla lapokat átmelegítjük, megpirítjuk, ráhelyezzük a pirított csirkét, a feldarabolt paradicsomot és jégsalátát, szorosan feltekerjük és végül félbe vágva tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Hamarosan további finomságok érkeznek az oldalra!

Wrap? Az meg mi?http://www.life.hu/ez-zsir/webszakacs/gasztrohirek/20120619-wrap.htmlMegérkeztek az új Buday-videók!http://www.life.hu/ez-zsir/webszakacs/budayfoz/20120621-buday-videok-a-webszakacson.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.