Hujber Ferenc diéta paleolit étrend életmódváltás egészséges életmód mozgás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ismert színész remek formában van, és családja egészségére is odafigyel. Ennek az odafigyelésnek speciális diéta, rendszeres sport és a kivizsgálások is részei.

Az egészséges életmód Ferinél nemcsak divathóbort, hanem az élete része. Egészsége érdekében a paleolit diétát is követi. "Ahhoz, hogy lehetőleg még 50 év múlva is ilyen állapotban legyek, karban kell tartanom magam. Odafigyelek az étkezésemre, sportolok, és vitaminokat is szedek, emellett pedig igyekszem harmonikusan élni. Mivel nincs mindig annyi időm sportolni, amennyit szeretnék, de fontos csúcsformában maradnom, kerestem egy olyan diétát, ami energiát ad, és így találtam rá a paleolit diétára. Így nem eszem szénhidrátot, a hüvelyeseket is kiiktattam az életemből, a húsokkal és a zöldségekkel pedig zsírt, fehérjét és vitaminokat viszek be a szervezetembe. Mindenütt tudok tornázni egy pilates- és jógagyakorlatokból összeállított edzésterv alapján, nekem ez a fajta mozgás a leghatékonyabb, és nem függ helyszíntől sem."

Bár Feri gyermekkora egészséges ételekben és mozgásban gazdagon telt el, középiskolás korára neki is időnként - a többi kamaszhoz hasonlóan - megugrott a vérnyomása: "A családunkban sokaknak van magas vérnyomása, amit én is örökölhettem, mert középiskolás korom körül olyan magas vérnyomást mértek, hogy gyógyszert írtak fel rá. Annak ellenére, hogy tökéletes életmódváltásban élek, és semmi olyat nem fogyasztok, ami emelhetné a vérnyomásom, a mai napig időnként beszedek gyógyszert emiatt."

Feri saját és kisfia egészségére is odafigyel, így félévente szűrővizsgálatokon is részt vesz: "A fiammal rengeteget mozgunk, sokat futunk, kinn vagyunk a természetben, tegnap uszodában jártunk. Ugyanazt eszi, mint mi, tehát próbálunk minél kevesebb szénhidrátot adni neki, de nem vagyunk túl szigorúak, így azért ki tud könyörögni magának tésztát időnként, és ha vendégségben pizzát adnak neki, nem vesszük ki a kezéből, de odafigyelünk az egészségére. Épp most voltam teljes kivizsgáláson, és minden eredményem rendben van. Azt gondolom, ez kötelező közel negyven felé, ezért minden félévben megejtem, mert megnyugtató, hogy egészséges vagyok, tiszta szívből ajánlom mindenkinek, hogy az állandó háziorvosi konzultáció mellett egy teljes kivizsgálásra is szánjon időt, ahol mindent alaposan megnéznek a vérvételtől a szívultrahangig."

A színész egy új, egyedi talkshow-t is elindított, melynek a közeljövőben lesz az első előadása: "Páran összeültünk, és kitaláltunk Karcolat címen egy előadássorozatot, melyben megpróbálunk változtatni azon az általános celebnézeten, ami minket is sújt, akik ismertek vagyunk és letettünk valamit az asztalra. Megkerestük a módját, hogy érdekesebbek legyünk úgy, hogy a jó ízlés határán belül maradjunk. A beszélgetőpartnereimnek egy olyan arcát próbálom bemutatni, amit még nem látott a közönség."

Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!


REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!








Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.