Szájkosarat a nőkre! - Őrült és gyönyörű darabok a párizsi haute couture divathétről

fashion week divatbemutató Párizs haute couture
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Párizsban rendezett haute couture divathét nemrég véget ért ugyan, de még napokkal később is az őrült és gyönyörű ötletek hatása alatt vagyunk. A kifutókon látott különleges darabokat valószínűleg csak a legnagyobb vörös szőnyeges eseményeken és a divatbemutatók első sorában ülő, elit klubba tartozó nőkön látni majd viszont, de így vagy úgy befolyásolják az utcai divatot is.

Szájkosarat a nőkre!

Nem egy divatbemutatónak adtak különleges hangulatot a fejdíszek. Maison Martin Margiela az idei olimpia jegyében a vívók fejvédő sisakjára emlékeztető darabokban vonultatta fel a modelleket. Giambattista Valli lepkehálót húzott a modellek fejére, a szájukat pedig pillangóval tapasztotta be. A Christian Dior divatház a Galliano-botrány után új tervezővel, a belga Raf Simonsszal debütált, aki első haute couture kollekciójában szintén hálóval borította be a modellek arcát.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Armaninál a flitteres tüll kapott szájkosárra emlékeztető szerepet. Egy bolgár tervezőpáros alkotta divatház, az On Aura Tout Vu látványos és extrém bemutatóján nemcsak a ruhák, hanem az egész arcot takaró fejdíszek is eszméletlenek voltak. Az egész világon két nő lehet boldog ez utóbbi láttán: Nicky Minaj és Lady Gaga.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Tipp! Egy tiniprosti kollekciója. Kattints a képekért! (+18)


Áttetsző darabok

Már egy ideje hozzászokhattunk az áttetsző darabokhoz a vörös szőnyegen, ahol volt, aki fehérneművel viselte az adott darabot, más a bugyit és a melltartót is mellőzte. A 2012-2013-as őszi-téli haute couture darabok között is jó pár áttetsző darabbal találkoztunk. Valentinót a sokat sejtető, légiesen nőies modellek, Jean-Paul Gaultier kifutóját a Sharon Stone-nál is látott, provokatív megoldások jellemezték, amelyet például a mellbimbót villantó női arcú férfimodell is viselt a kifutón.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Az áttetsző modellek közül Donatella Versace testszínű, pókhálószerű ruhája és Elie Saab organikus mintájú modellje a nőiességet kiemelő tervezés magasiskolája.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Libbenő anyagok

A nyári kánikulában jólesik olyan könnyen libbenő ruhakölteményeket nézegetni, amelyek a Stephane Rolland vagy a Versace divatház kifutóin feltűntek. Az már más kérdés, hogy ezek a ruhák az őszi-téli kollekció darabjai, így pántos szandálok helyett bakanccsal - és bugyival - kell őket viselni.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Tipp! A világ legszebb pici cicijei! Kattints a galériáért (+18)


Tollak és szőrme

Ha már tél, akkor nem maradhatnak ki a tollal vagy szőrmével díszített darabok sem. Nagy kedvenceink a Chanel hófehér tollas, átlátszó felsője, Christophe Josse francia divattervező tollvállú darabja, de az Armani fejre halmozott tollai sem utolsó látvány.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Gyönyörű részletek

Ne felejtsük el, hogy az haute couture a kézművességről szól, ahol a legtöbb részlet szorgos kezek milliméterre pontos, tökéletesen kivitelezett és gyönyörű munkáját dicséri. Lehetetlen megmutatni minden egyes nüanszot, de elég csak a Dior, a Chanel vagy a Givenchy divatház darabjait közelebbről megnézni, máris láthatod, miről beszélünk.

Forrás: AFP, http://nymag.com/fashion
Forrás: AFP, http://nymag.com/fashion

Menyasszonyi ruhák

Az haute couture bemutatókat rendszerint menyasszonyi ruhával zárják. Íme a Chanel tollas-tüllös kreációja és Jean-Paul Gaultier frakkos megoldása.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Tudj meg minden érdekeset már a hírfolyamodból! Csatlakozz hozzánk iWiWen és Facebookon is!


Tipp! Annie Leibovitz sztárokról készült különleges fotói. Kattints a galériáért!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.