Sikertörténet: 128 kilóról indult Adrienn - Már nincs messze a 75 kilós álomsúly

fogyás sikertörténet Ez Zsír!
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 27 éves Füstős Adrienn fogyókúrája 128 kilóról indult, de a sikeres diétának köszönhetően a budapesti lány ma már csak 104 kilót nyom. A kitűzött 75 kilogrammos cél már nincs is olyan messze...

ADJ ERŐT MÁSOKNAK! TE HOGYAN FOGYTÁL LE?

Írjátok meg nekünk az info@life.hu e-mail címünkre nevetek, lakóhelyetek, életkorotok és jelenlegi testsúlyotok kíséretében, hogy hány kilót sikerült leadnotok és milyen módszerrel. Pár sorban írjátok meg a történetet, és nagyon fontos, hogy csatoljatok hozzá fényképet: fogyás előtt - fogyás után.


Adrienn túlsúlya gyermekkorában még kezelhető szinten maradt, de aztán egy tragédia mindent megváltoztatott: "Gyerekkorom óta túlsúlyos vagyok, bár 12-13 éves koromig nem volt ezzel gond. Aztán egy nap elvesztettem a nagymamámat, a világ összedőlt számomra, és elkezdtem enni, nem mentem sehová, a szobámba zárkózva csak ettem és ettem. Nem tudtam feldolgozni a történteket, ő volt az az ember, akinek mindent elmondtam, aki meghallgatott, és akit nagyon szerettem. Mikor ő már nem volt, nem nagyon érdekelt semmi és senki, éjjel-nappal chipseket és csokikat ettem, még éjszaka is. Persze a rengeteg nassolástól nagyon hamar meghíztam, nem volt semmi önbizalmam, de kedvem se semmihez, s mivel kerülni akartam az emberek tipikus lenéző pillantásait, nem nagyon mozdultam ki a szobámból. Mondhatjuk, hogy tinédzserként alig volt életem, nem voltak igaz barátaim sem, senki nem akart megismerni engem. Később pedig nem kaptam olyan munkát, amit szerettem volna, az interjúk egy részén csak azt nézték, milyen kövér vagyok."

Forrás: Füstős Adrienn
Forrás: Füstős Adrienn


Bár zavarta a túlsúlya, Adrienn csak 20 évesen vágott bele a fogyókúrába: "Mikor már nagyon elegem volt az emberek lenéző pillantásaiból, elkezdtem diétázni. Mellette sokat sportoltam, és elég sokat fogytam is akkoriban, de hiába örültem új vonalaimnak, valamiért mindig visszakúsztak a leadott kilók. Ez a huzavona az ingadozó testsúlyommal 7 évig tartott, és végül elegem lett belőle. Most februárban elhatároztam, hogy még többet szeretnék fogyni, de jojó-effektus nélkül: szeretnék fürdőruhát felvenni, és elmenni úgy a strandra, hogy nem azt nézik, milyen kövér vagyok. Szerencsére anyukám az egyik fő támogatóm, mindig mindenben mellettem áll, de a nagyapám is nagyon sokat segít abban, hogy tegyek a túlsúly ellen, és minden nap mozogjak. Nagyon sokat kell még fogynom ahhoz, hogy elérjem, amit szeretnék, de haladok a célom felé. Több önbizalmat, több álláslehetőséget és kedvesebb emberi tekinteteket szeretnék látni."

Forrás: Füstős Adrienn
Forrás: Füstős Adrienn

Adrienn diétája nagyon egyszerű. Kiiktatott minden felesleges cukrot az étrendjéből, és napi egy órát intenzíven mozog: "A fogyókúrám lényege csupán annyi, hogy nem eszem csokit, chipset, száműztem a cukros üdítőket, helyettük vizet és 100 százalékos narancslevet iszom. Egy nap csak háromszor eszem, kis adagokat, és napi 3-4 liter vizet iszom. A zsíros, olajos, cukros ételeket is kerülöm, párolt zöldséget, sovány húst eszem, és délután öt óra után már csak vizet iszom. Emellett igyekszem mindenhová biciklivel járni, de otthon is szobabiciklizem minden nap egy órát. A mozgás egyre jobban megy, már nem ömlik rólam a víz a lépcsőn felfelé menet, jobb a közérzetem is. Néha persze nagyon nehéz betartani mindezt, időnként megkívánom a hízlaló ételeket, de ilyenkor arra gondolok, hogy azért a szelet csokiért körbe kéne futnom a Margitszigetet, hogy lemozogjam a bevitt kalóriákat. Egyébként ezt meg is tenném, de hogy egy darab csoki miatt ennyit kelljen mozogni, hát akkor inkább nem eszem meg."

Bár Adrienn már így is rengeteget fogyott, a vágyott 75 kilós álomsúlyt még el szeretné érni: "Továbbra is folytatom, amit elkezdtem, és nem adom fel, míg el nem érem a 75 kilós súlyt. A sikerhez kitartás kell, és tulajdonképpen csak akarat kérdése az egész. Minden fejben dől el: ha valaki igazából nem akar lefogyni, akkor nem is sikerül neki. Szeretném megmutatni a szüleimnek, hogy erre is képes vagyok, remélem, bebizonyítom nekik, hogy el tudom érni, amit szeretnék. Néha valóban nehéz a diétát megtartani, de azt gondolom, megéri majd a végén belenézni a tükörbe."

Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk!

REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.