hegyvidék Dél-Csehország utazás szórakozás program túra Szlovénia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a természet szerelmese vagy, és szeretnéd felpörgetni az adrenalinszinted, pakold a hátizsákba a túrafelszerelésed, és kóstolj bele a környező országok fantasztikus világába!  

1. Élvezd az idilli csendet az Alpok fjordjánál

Hagyomány és modernitás, hamisítatlan tiroli atmoszféra, egyedülálló természeti élmények: így foglalható össze mindaz, ami a Tirol tartományához tartozó Achensee-t jellemzi. A környék számtalan izgalmas lehetőséget nyújt az aktív kikapcsolódásra, akár kihívásokkal teli futásra, túrázásra, hegyi kerékpározásra vagy relaxációs programokra vágysz. A térség turisztikai attrakciója a skandináv fjordokra emlékeztető, több mint 9 km hosszú Achen-tó. Egyedülálló domborzatának köszönhetően a tó vize kiválóan alkalmas az extrém sportokra. A mintegy 500 kilométernyi jelzett és jól karbantartott túraútvonalon mesés kirándulásokat tehetsz, és ha elfáradnál, vasúttal is eljuthatsz a 2457 méter magasban lévő Sonnjoch-ra, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a tóra és a Karwendel-hegységre. A déli parton lévő Maurach egy tipikus helyi falu, és itt minden feltétel adott a pihenéshez. Fedezd fel a tó északi partját, és add át magad Achenkirch különleges hangulatának. A nyugati részen fekvő Pertisau sok híres írót ihletett meg. Tegyél egy sétát a bájos falu központjában, és gyönyörködj a színes vitorlák látványában.
Szállásokat itt találhatsz: http://achensee.info/

AFP
AFP


A Life tippje:

Kóstold meg az autentikus és bőséges tiroli kosztot, és koronázd meg a napot egy finom Kostenzer konyakkal.


2. Romantikázz a zöldellő hegyvidéken - Šumava / Dél-Csehország

Nem kell túl messzire utaznod ahhoz, hogy szabadidődet lélegzetelállító környezetben tölthesd. Dél-Csehország vidéki tájai szemet gyönyörködtetőek, és olyan szépségeket rejtenek magukban, amiket talán eszedbe sem jutna felkutatni. Az ország délnyugati részén húzódó Šumava régió és a szomszédos erdők három millió évvel ezelőtt keletkeztek, és geológiailag Európa egyik legrégibb hegyvonulatai. A térség lankás vidéke, dús növényzete és kiválóan jelzett túraútjai élménydús kirándulást ígérnek. Ha itt töltesz egy hosszú hétvégét, érdemes időt szánnod a Šumava Nemzeti Parkra is, melyet régi őserdők maradványai, tőzeglápok és gleccsertavak uralnak, szíve pedig az érintetlen Boubíni erdőben rejtőzik. A környék számtalan természeti látnivalóval és sportolási lehetőséggel vár: mászd meg az 1378 méter magasan lévő Plechý-hegyet, barangold be a romok között megbúvó Mynárovice és Blažejovice falvait, és kapaszkodj fel a környék kilátóira, ahonnan lenyűgöző a panoráma. Šumavában kihagyhatatlan program a Fekete-tó, amely nevét a tó alján lévő üledékről kapta. Ha itt jársz, ne hagyd ki a sziklacsúcson álló Zvíkov királyi várat és Blanský Lest, amely igazi paradicsom a szabadidős tevékenységekhez.
Bővebb infó: http://www.sumava.com/

Thinkstock
Thinkstock


A Life tippje:

Látogass el a középkori hangulatot idéző híres városba, Ceský Krumlovba, a 13. században épült romantikus Velhartice várba, és ott a helyed Prásily régészeti falujában is.

3. Ahol a szépség a tavon tükröződik - Júliai-Alpok / Szlovénia

A Szlovénia észak-nyugati részén húzódó Júliai-Alpok (szlovénül Julijske Alpe) nem véletlenül közkedvelt a hegymászók körében. Türkizkék tavai, sűrű fenyvesei, békés alpesi völgyei és hirtelen emelkedő sziklafalai máig őrzik sajátos arculatokat, melyeket egy felejthetetlen túrázással egybekötve érdemes felfedezned. A hegyvonulat aljában fekvő Bled idillikus környezetével a legszebb alpesi üdülőhelyek egyike, ami világszerte híres gyógyító hatású vízéről. A város sokféle izgalmas programot tartogat: a pároddal bérelhetsz pletnát (evezős gondola), játszhatsz Európa egyik legszínvonalasabb golfpályáján, megcsodálhatod a sziklaszirten tornyosuló Bledi kastélyt, és a hangulatos éttermekben a szlovén borvidék legzamatosabb nedűit kóstolgathatod. A Júliai-Alpokban lévő Triglavi Nemzeti Park páratlan élményt nyújt, ahol megcsodálhatod a természeti és kulturális örökségeket. Innen kirándulhatsz az ország legnagyobb és legmélyebb természetes tavához, a Bohinji-tóhoz, és próbára teheted az állóképességedet, ha felkapaszkodsz az 1922 méter magasan lévő Vogel-hegyre. A tótól 1 órás sétával eljuthatsz a fantasztikus Savica-vízeséshez, mely a leghíresebb szlovén költőt, France Prešerent is megihlette.
Bővebb infó: http://www.bled.si/hu/

Thinkstock
Thinkstock


A Life tippje:

A Júliai-Alpok völgyében fekvő Bovec városában szinte mindent megtalálsz, amire a tökéletes kikapcsolódáshoz szükséged lehet: vad és érintetlen természet, smaragdzöld folyók, évszázados hagyományok és a szlovén vendégszeretet.

Lazulj itthon! A legjobb wellness úti célokhttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110930-utazas-program-lazulj-itthon-a-legjobb-wellness-uti-celok.htmlLjubjanától Triesztig - 3 különleges városnéző program az őszrehttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110922-3-kulonleges-varosnezo-program-az-oszre.html6 izgalmas úti cél nyelvgyakorláshozhttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110911-utazas-szorakozas-a-6-legjobb-uti-cel-nyelvgyakorlashoz.htmlTiéd a természet! A legjobb hazai piknikhelyekhttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110825-tied-a-termeszet-a-legjobb-hazai-piknikhelyek.htmlFedezd fel Dubrovnik csodáit!http://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110819-utazas-program-fedezd-fel-dubrovnik-csodait.html5 romantikus úti cél forró kalandokhozhttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110811-szorakozas-program-utazas-5-romantikus-uti-cel-forro-kalandokhoz.htmlEurópa 7 csodálatos túraútvonala - Spanyolországtól Ausztriáighttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20110811-europa-legjobb-turautvonalai-svedorszagtol-spanyolorszagig.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.