Buday Péter lencsefőzelék webszakács wrap gasztro pesto
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megjöttek az új receptek, és folytatjuk a frissülést. Egyúttal köszöntjük 100. videónkat is itt, a Webszakácson. Ezt a kerek számot pedig két gyors étellel ünnepeljük meg és jönnek továbbiak, hogy mindig a legjobbat kapjátok. A receptek 4 főre vannak megadva! 

Marhahúsos wrap

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Eqg0qWF7yGUk1Aon

Hozzávalók:

30 dkg hátszín
8 dkg csemegehagyma
1 teáskanál borecet

frissen őrölt bors
15 dkg sajtkrém
1 evőkanál pesto
0,5 kg kaliforniai paprika
15 dkg paradicsom
10 dkg leveles saláta



A megsózott, megborsozott, hajszálvékonyra szeletelt marhahúst hirtelen sütésre rövid időre a serpenyőbe helyezem, majd rászórom a csemegehagymát és némi borecetet is adok hozzá, hogy annak gőzében megpuhuljon a hús. A tortillára tejszínes sajtkrémet kenek, megcsepegtetem pestóval, salátát, paradicsomot, paprikát teszek rá. Roládnak felgöngyölöm


Lencsesaláta banánnal töltött csirkével

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=8w96dxsOUnrZgAMG

Hozzávalók:

25 dkg lencse

frissen őrölt fekete bors
3 dkg barnacukor
12 dkg lila- vagy póréhagyma
2 db banán
4 db csirkemellfilé
3 evőkanál olívaolaj
1 mk cayenni bors
1 citrom leve
0,5 dl száraz fehérbor
10 levél friss bazsalikom
1 db kaliforniai paprika

Lencsefőzőlék

kétszer annyi víz, mint a lencse mennyisége
5 dkg vöröshagyma
3 db babérlevél
2 gerezd fokhagyma
csipet bors

A csirkemellet kinyitom, megsózom. Beletöltöm a banánt. Összetekerem és fogpiszkálóval összetűzöm. Serpenyőben kevés olajat hevítek, és amikor forró, belefektetem a húst. Amikor minden oldala elősült, felöntöm egy kevés fehérborral és ráteszem a fedőt.
Elkészítem az édes-csípős lencsét. Póréhagymát karikára vágok. A kaliforniai paprikát julienne-re (vékony metéltre) vágom. A serpenyőbe kerül egy kevés olívaolaj és abba teszem bele a póréhagymát és a paprikát. Sózom és egy nagyon kevés barna cukorral szórom meg. Adok hozzá apróra vágott bazsalikomot, és szórok rá egy kis frissen őrölt borsot is. Megpirítom. Amikor elkészült lehúzom a tűzről és cayenne borsot keverek bele. Tálalás előtt adok hozzá a friss bazsalikomot. Ezt is belekeverem, de már nem a tűzön. Egy citrom levét csavarom rá. A keverőtálba teszem a sós, hagymás babérleveles vízben kifőzött lencsét, Hozzákeverem az elkészített zöldséget. Tálaláskor a köretet a tányérra halmozom és ráteszem a felkarikázott húst.

A receptek hamarosan az Ez zsír! programban is elérhetőek lesznek. Kövessétek a Webszakácsot, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő receptekről!
Ízlett, de esetleg másképpen csinálnád meg? Máshogyan szereted a sajttortát? Írd meg nekünk az info@life.hu-ra, és lehet, hogy legközelebb éppen a te receptedet forgatjuk le!

Nem csak édesszájúaknakhttp://www.life.hu/ez-zsir/webszakacs/gasztrohirek/20120718-nem-csak-edesszajuaknak.htmlKét új recepttel indítjuk a hetet: tonhalas mártogatós és zöldséges marhatekercshttp://www.life.hu/ez-zsir/webszakacs/gasztrohirek/20120716-inditjuk-a-hetet.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.