A kiegészítők fontos szerepet játszanak a divat világában. Bármilyen szettet fel lehet dobni egy jól megválasztott sállal vagy brossal, de tévedés azt hinni, hogy ezek csak felesleges látványelemek. Sok kiegészítő a praktikussága miatt lett népszerű - köztük az övek is. A Lifefashion.hu ezen a héten a derékszíjak világába kalauzol téged.

Az öv vitathatatlanul a kiegészítők királya, férfiak és nők is előszeretettel viselik nap mint nap. Az már más kérdés, hogy sokszor két teljesen különböző okból. A fiúk hajlamosabbak a praktikum felől közelíteni, vagyis sokszor nem a kinézet alapján vásárolnak övet, hanem annak rendeltetési célja miatt. A nőket viszont inkább az esztétikai célok vezérlik - vagyis nem az a fontos, hogy megtartsa a nadrágot/szoknyát, hanem hogy valami pluszt adjon az összeállításhoz. A divattervezők hamar felismerték az övben rejlő lehetőségeket, így mára több millió féle színű, formájú és vastagságú öv között válogathatsz. A Lifefashion.hu mini övkalauzának segítségével három lépésben választhatod ki a hozzád legjobban illő övet.

Thinkstock
A Lifefashion.hu óriási heti Tommy Hilfiger akciójáért kattints a képre!

Színezd újra

Korábban a divat évekig azt hangsúlyozta, hogy az öv színének harmonizálnia kell a cipőével és lehetőleg a táskáéval is. Az utóbbi időkben, így 2012-ben is, a tervezők felrúgtak minden szabályt, így kedvedre kombinálhatod az élénk színű kiegészítőidet egymással. Elsőre talán furcsán hangzik, de hidd el: egy zöld öv békésen megfér egy királykék magas sarkú mellett. Csak engedd szabadjára a fantáziádat, és meríts ihletet a szivárvány színeiből.

A méret a lényeg?

Rossz az, aki rosszra gondol - itt ugyanis az övek vastagságáról van szó. A leheletvékony övektől egészen a több centi széles szíjakig minden méretben találhatsz belőlük a boltok polcain. A választás a te kezedben van: a vékony övek feltehetik a pontot egy elegáns szett csúcsára, míg a legszélesebb övek bármilyen könnyed nyári ruhát feldobnak. Egy aranyszabályt ne feledj: a vastagabb övek a derekat, míg a véknyabbak a csípőt hivatottak hangsúlyozni.

Csitt-csatt

A viccestől az elegánsig bármilyen övcsattal találkozhatunk az üzletekben. A fiatalok akár kedvenc mesehősük arcképét vagy kedvenc márkájuk logóját is magukon hordhatják. Egy hivatalos vacsoraestre inkább egy csillogó kövekkel kirakott vagy visszafogott díszítésű, nemesfémből készült csat a legjobb választás. A stílusok széles palettáján minden alkalomra megtalálhatod a tökéletes övcsatot.

Ha kedvet kaptál egy új taggal bővíteni az övtáradat, csak kattints a Lifefashion.hu-ra, ahol óriási Tommy Hilfiger akciónkban gyönyörű öveket is találsz!