A hét receptje: zöldséges marhatekercs

leves marhatekercs Buday Péter hét receptje gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sorozatunk harmadik tagja kellemes és ízletes leves. Ajánljunk mindenkinek, aki jót és finomat szeretne enni a hétvégén. Az elkészítésben pedig ahogy eddig is, segít Buday Péter. A recept 4 főre van megadva

Recept:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=VTtDeBGCXi0pK4Bv

Hozzávalók:


60 dkg marhacomb (gömbölyű felsál)
0,5 db kínai kel
20 dkg sárgarépa
20 dkg cukkini
1 db zellergumóval és zöldjével
15 dkg vöröshagyma
15 dkg paradicsom
1 dl sötét szójaszósz
1 l víz
2 evőkanál balzsamecet

frissen őrölt bors

A vékonyra szeletelt és még vékonyabbra klopfolt marhahúst megsózom, a kisujjnyi vastagságú hasábokra vágott cukkinit és sárgarépát belefektetem. Összegöngyölöm, összetűzöm. A lábosba vizet teszek, a széles metéltre vágott kínai kelt a maradék zöldséget is (a zellert, zellerszálat, a hagymát, paradicsomot) beleteszem a vízbe. Ízesítem sóval, balzsamecettel, sötét szójaszósszal. Amikor fölforrt, beleteszem a töltött húst, és körülbelül 40-50 perc alatt puhára főzöm benne.


További receptekért nézd meg a receptoldalunkat, a Webszakácson !
Ízlett a recept, de mégis máshogyan készítenéd el? Más ételeket tennél ki, vagy éppen hiányolsz valamit? Írd meg nekünk, és ha elnyeri tetszésünket, akár a Te receptedet is leforgatjuk és megjelenítjük a rovatban!
Címünk: receptek@life.hu
Várjuk ötleteiteket, javaslataitokat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.