csirke Buday Péter illúzió Zewa tészta csusza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Túrós csusza illúzió? Tessék? - tettük fel a kérdést itt a Webszakácsnál, Buday Péter legújabb videóit látva. Viszont a vegetáriánus rakott krumpli óta tudjuk, ehetjük kedvenceinket, persze picit másként is. Ez az étel talán azokat is meggyőzi, aki nem rajongtak eddig az eredetiért. Mindenesetre kijelenthetjük, a sztárszakács ezúttal sem tévedett. A receptek 4 főre vannak megadva.

Túróscsusza-illúzió

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=DH3o1bBMni3BEKrR

1 db jégsaláta
2 dl tejföl
2 evőkanál étolaj
12 dkg főtt császárszalonna
1 csomag újhagyma
1 db kaliforniai paprika

frissen őrölt bors
1 szál rozmaring

15 dkg cukkíni
20 dkg paradicsom
15 dkg padlizsán

A császárszalonnát étolajban kisütöm töpörtyűnek. Keverőtálba teszem a tejfölt beleszűröm a szalonnából kiolvadt zsiradékot a tejfölbe. Megborsozom és újhagymát vágok bele vékony karikákban. Kaliforniai paprikát kicsi kockákra vágok és összekeverem a szalonna töpörtyűvel. A jégsalátát ujjnyi csíkokra vágom, mintha szélesmetélt lenne, majd a szalonnás tejfölbe beleszórom, és összekeverem. A maradék ízesített olajban sütök vastagabb szelet paradicsomot, cukkínit és padlizsánt. Megsózom, megborsozom és sütök benne egy kis rozmaringot is. Tálaláskor a salátára szórom, a kaliforniai paprikával kevert szalonna pörcöt, és ráhalmozom a sült zöldségeket.


Roston sült csirkemell sültalmával, salátával

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=zjIk0tItdl0KBTzz

0,5 kg csirkemellfilé
1 evőkanál étolaj

1 citrom

A salátaöntethez:
2 evőkanál fehérborecet
2 teáskanál mustár
4 evőkanál szűz olívaolaj
6 levél friss bazsalikom
1 kisebb szál rozmaring

30 dkg alma
1 db kaliforniai paprika
1 db jégsaláta


Kevés olajban megsütöm a sózott csirkemellet. csirkemell mellé teszek cikkekre vágott almát sülni.
Amikor megsült, rácsavarom egy fél citrom levét.
A jégsalátát felvágom. Vékony csíkokra vágom a kaliforniai paprikát is. Adok hozzá bazsalikomlevelet is.
Elkészítem az öntetet: borecetet adok az olajhoz, sózom, borsozom, mustárral krémesítem. Apróra vágott rozmaringot és bazsalikomot szórok bele. A csirke sülő szaftját is belekeverem. Az egészet egyállagúvá keverem.
Tálaláskor a jégsalátát a tányérra teszem, arra szórom a vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikát, ráteszem a megsült, cikkekre vágott almát, meglocsolom a salátaöntettel és végül ráteszem a csirkemellet.
A receptek hamarosan az Ez zsír! programban is elérhetőek lesznek. Kövessétek a Webszakácsot, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő receptekről!
Ízlett, de esetleg másképpen készítenéd el, vagy módosítanál a recepten? Esetleg megosztanád velünk a kedvencedet? Írd meg nekünk az info@life.hu-ra, és lehet, hogy legközelebb éppen a te receptedet forgatjuk le!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.