A lenyűgöző teljesítményt nyújtó amerikai úszóbajnok, Michael Phelps elárulta a sajtónak a 12 000 kalóriát tartalmazó étrendjének titkát. Az olimpikon naponta három tojásos szendvicset, csokoládés palacsintát, öt tojásból készült omlettet és péksüteményt eszik - és ez még csak a reggeli!

A 16 olimpiai éremmel büszkélkedő 27 éves bajnok részben aránytalan testfelépítésének köszönheti sikereit, ugyanis 193 centiméteres testmagasságához 201 centis karfesztávolság párosul. Most Phelps azt is elárulta, maximális teljesítményét milyen speciális étrenddel tudja fenntartani.

Michael Phelps 12 000 kalóriát tartalmazó étrendje a következőkből áll: reggelire rendszerint elfogyaszt három sült tojásos szendvicset, három csokoládés palacsintát, egy öt tojásból készült omlettet, három cukorral bevont péksüteményt és egy tál kukoricakását.

AFP

A könnyűnek nem nevezhető reggelit Phelps egy hasonlóan kalóriadús ebéddel folytatja: délben a bajnok fél kilogramm főtt tésztát eszik, amit két hatalmas sonkás-sajtos és majonézes szendvics követ, hozzá pedig több liter energiaitalt iszik meg.

Vacsorára általában szintén megeszik fél kilogramm főtt tésztát, hozzá egy egész pizzát, amit végül ismét energiaitallal öblít le.

Jenny Dawes személyi edző és táplálkozási szakértő szerint egy átlagos ember számára nagyon veszélyes lenne a fenti étrend, de az élsportolóknak rengeteg energiára van szükségük teljesítményük fenntartása érdekében. Egy versenyszerűen sportoló férfi úszónak a napi 6000 kalória is elegendő energiát biztosít, de Phelps olimpiai szinten sportol, és olyan keményen edz minden nap, hogy képes ennek a dupláját is ledolgozni.

"A koleszterinbevitel rendkívül magas Phelps számára, de mivel szinte folyamatosan úszik, ezért gyakorlatilag nincs ideje a koleszterinnek eltömíteni az artériákat, ennek ellenére természetesen az orvosok folyamatosan ellenőrzik az úszó egészségi állapotát" - mondta Dawes. Az energiaitalokra pedig azért van szükség, hogy kiegyenlítse Phelps szervezetében az elektrolitokat és folyamatosan hidratálja az izmokat, tette hozzá Dawes.

Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk! 


REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!Áldás vagy átok? Egy genetikai betegség, ami olimpikonná tehet!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110509-a-marfanszindroma-egy-erdekes-genetikai-betegseg.html Palya Bea babát vár, de nem akárhogyan!http://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20120724-palya-bea-babat-var-jogazik-szaunazik-kontakt-improvizacios-tanccal-tartja.html Naponta 20 ezer kalóriát evett a világ legkövérebb emberehttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120508-naponta-20-ezer-kaloriat-evett-a-vilag-legkoverebb-embere.html "Már nem akarok meghalni!" - Liza kétségbeesett harca a kilókkalhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120420-liza-ketsegbeesett-harca-a-kilokkal.html "Apa egy kicsit elmegy evezni" - 25 ezer km-es kajakkaland Európa körülhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120406-25-ezer-kmes-kajakturat-tesz-meg-vegvari-tamas-europa-korul.html Nyálas zöldségek és szalmonellafertőzés - Így védekezz az áruházi baktériumokkal szembenhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120111-nyalas-zoldsegek-es-szalmonellafertozes-igy-vedekezz-az-aruhazi-bakteriumokkal.html Az 5 leggyakoribb, csókkal terjedő nemi betegség (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111220-az-5-leggyakoribb-csokkal-terjedo-nemi-betegseg.html Dr. Czeizel Endre: Baj van a magyar férfiakkalhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111214-czeizel-baj-van-a-magyar-ferfiakkal.html