Babát szeretnél? Segítsd elő a gyermekáldást a feng shuival

Forrás: http://faltetovalas.hu -
gyermekvállalás családalapítás feng shui Libero2015 lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kisbabát szeretnél, de hiába minden próbálkozás, csak nem lesz pozitív a terhességi teszt? Használd a feng shui pozitív energiáit! A következő tippek a térrendezési tudomány szerint fokozzák a termékenységet.

Ha kisbabára vágysz, a lakás három területére kell kifejezetten összpontosítanod. Ahhoz ugyanis, hogy egy új élet foganjon meg benned, szerelem és kiegyensúlyozott párkapcsolat kell, valamint a család és a gyermekek életterületét is meg kell erősítened az ősi kínai térrendezés, a feng shui elvei alapján.

Az első és legfontosabb, hogy mindhárom területen mindig rend és tisztaság legyen, hogy a pozitív energiák akadálytalanul áramolhassanak, a negatívak pedig kiszoruljanak.

A szerelemsarok

Egy kisbaba megszületéséhez elsősorban szerető, szorongást nem ismerő, kiegyensúlyozott kapcsolatban élő szülőkre van szükség, ezért különösen fontos, hogy bebiztosítsd a párkapcsolatod. A szerelemnek és a párkapcsolatnak is van egy területe a lakásodban a feng shui szerint: a bagua-térképet tekintve ez az otthonod délnyugati része, vagy a bejárattól vett legtávolabbi, jobboldali sarok. (Ha teheted, itt legyen a hálószobád.)

A szerelem és párkapcsolat területe a föld elemmel harmonizál, így a meleg földszínek segítségével teljesedhet ki a vonzalom és az érzelmek, használd a barna és a sárga árnyalatait, bézst, okkert, bordót, homokszínt, drappot vagy narancsot. Ami pedig az anyagokat illeti, a föld elemmel elsősorban a kövek, a díszkövek, a féldrágakövek, a homok, de a porcelán vagy üveg is harmonizál. A kapcsolat területén puha, barátságos, "ölelni való", melegséget sugárzó drapériákat, szöveteket használj, például bársonyt, plüsst, vagy kötött lakástextileket.

Thinkstock
Thinkstock

Amikor a lakásod szerelemzugát díszíted, mindenből kettőt helyezz el ezen a területen, például két darumadarat, két halat, két teknőst, amelyek a feng shui szerint különösen jó szerelmi jelképek. De gyertyatartóból, mécsesekből, kislámpából, emberpárokat formázó szobrokból vagy virágokból is mindig párosan tarts ebben a lakrészben. Az egymást kiegészítő, egymásba folyó vagy fonódó szimbólumok, mint a jin és jang is éppen idevaló.

A feng shui eleve nem kedveli a száraz, a vágott, a tüskés vagy a művirágokat, de a párkapcsolati sarokban különösen fontos, hogy megfelelő növények díszelegjenek. A szerelmet a hibiszkusz, a liliom, az encián és a szegfűfélék keltik életre, hiszen ezek a virágok valósággal megsokszorozzák a csít, a pozitív energiát. A korallvirág, a ciklámen vagy az ibolya is remek döntés lehet, a lényeg, hogy kettesével tartsd őket, legyenek mindig egészségesek és üdén zöldelljenek.

A gyermeksarok

A gyermekekhez a feng shui szerint a gyermek és alkotókészség területe kapcsolódik, mely a bagua-térkép szerint az otthonod nyugati része, vagy a bejárattól vett jobboldali középső terület, közvetlenül a szerelemsarok mellett. Ha lehet, itt kapjon helyet a gyerekszoba.

A gyermekekhez kapcsolódó területen a fém a domináns, a hozzá tartozó színek a szürke, az ezüst, de a fehér és a pasztellszínek is segítik a csí áramlását. Ami az anyagokat illeti, elsősorban fémből, nemes fémekből készült bútorokat és dísztárgyakat tarts ezen a helyen. Bár a fém hűvös anyag, az elemhez és a területhez mégis a kerekded, ovális, ívelt, boltíves formák passzolnak.

Ha az otthonod gyermeksarkát szeretnéd egyedivé és ékessé tenni, a gyerekrajzoknál, játékoknál, plüssfiguráknál, a mókára, a könnyedségre, a játékosságra vagy az apróságokra emlékeztető tárgyaknál keresve sem találhatnál ennél jobb helyet. Emellett friss gyümölcsöket ábrázoló kompozíciók, egy szép gyümölcskosár, virágzó vagy termő dísznövények is erősítik a csít és a termékenységet.

Thinkstock
Thinkstock

A családsarok

Ha kisbabára vágysz, végül, de nem utolsósorban a család területét is erősítened kell. Ezt a részt, pontosabban a család és az egészség zónáját a bagua-térkép szerint a lakásod keleti részén rendezd be, vagy a bejárattól balra, éppen szemben a gyermekek és a kreativitás területével. Ha teheted, az otthonodnak ezen a részén egy közösen használt helyiség legyen, például a nappali vagy az étkező, ahol gyakran összegyűlhet a família.

A család területén a fa elem és az azzal harmonizáló színek, anyagok, tárgyak és növények legyenek, így keltheted életre legjobban a csít. A fához elsősorban a növényeket, természetet idéző árnyalatok passzolnak, mint a zöld, a barna, de a kék is segíthet. A fákra vagy oszlopokra emlékeztető, hosszú, magas, égbeszökő formák és tárgyak is harmonizálnak ezen a területen.

Ha szeretnéd ezt a sarkot élettel és energiával megtölteni, tarts itt minél több egészséges, friss és zöld szobanövényt, például virágot bontó, gyümölcsöt hozó dísznövényeket, korallvirágot, ibolyát, illetve citromfát vagy narancsfát. Bármilyen fából, papírból vagy növényi részekből - gyapotból, háncsból, vesszőből - készült bútoroknak és dísztárgynak jó helye van itt, ahogy a könyveknek, kosaraknak, faszobroknak, vagy éppen a családtagjaidat, barátaidat, kerteket, erdőket, hegyeket ábrázoló képeknek.

Előléptetés, fizetésemelés: így segít a karrierépítésben a feng shuihttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20120517-eloleptetes-fizetesemeles-igy-segit-a-karrierepitesben-a-feng-shui.htmlPörgesd fel a szerelmi életed! - Bevált feng shui tippekhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20120417-porgesd-fel-a-szerelmi-eleted-bevalt-feng-shui-tippek.htmlÍgy irányítsd a jövőd! - A feng shui segítségévelhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20120131-igy-iranyitsd-a-jovod-a-feng-shui-segitsegevel.htmlÍgy használd a feng shuit kapcsolat-erősítőkénthttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20120109-igy-hasznald-a-feng-shuit-kapcsolaterositokent.htmlVágyfokozó Feng Shui tippek hálószobábahttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20101111-vagyfokozo-feng-shui-tippek-haloszobaba.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.