A nap receptje: Zöldséges szélesmetélt

recept Buday Péter webszakács tészta étel zöldség Webszakács szélesmetélt nap receptje
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hét receptje sikerén felbuzdulva mától minden nap ajánlunk valamit az Ez zsír! és a Webszakács kínálatából. Ezen a héten  Az olaszos ízek bemutatására helyezzük a hangsúlyt, és ennek jegyében alábbi cikkünk egy igazán egyszerűen elkészíthető, mégis mesés ételt tár a közönség elé. Buday Péter pedig segít az elkészítésben
http://videa.hu/flvplayer.swf?v=IMY2FiTo5BZknbcL

A tészta sós vizét feltesszük, és amíg felforr és a tészta megfő, elkészítjük a mártást. A zöldségeket megtisztítjuk, majd nagyjából egyforma hasábokra vágjuk. Előveszünk egy nagy serpenyőt, beletesszük az olívaolajat, és ha megmelegedett, a zöldségeket is. Megsózzuk, megborsozzuk az egészet, és addig pirítjuk, amíg belül puha, kívül pedig ropogós zöldségeket kapunk. Utána hozzákeverjük a kifőtt, lecsepegtetett tésztát, és már csak annyi dolgunk van, hogy megszórjuk az apróra vágott bazsalikommal, és a reszelt sajttal.

Az alapanyaglista ITT is megtalálható.

Ízlett a recept vagy éppen máshogyan készítenéd el? Küldd el nekünk e-mailen az észrevételeidet az info@life.hu -ra!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.