Erős Antónia szerint a fedetlen kebel még mindig zavarba hozza az embereket

szoptatás Dundika Híradó Erős Antónia Zsédenyi Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itthon még mindig megbotránkozó tekintetekkel találkozik az a kismama, aki nyilvános helyen szoptatja a gyermekét. Pedig ha egy baba éhes, nincs mit tenni...

Erős Antónia, az RTL Klub híradósa szerint nagyon fontos az anyatej, amely védelmet nyújt a babának. "Magyarországon erre még nem nyitottak az emberek. Én nem szoptatnék nyilvánosan, de csak azért, mert zavarna a nyüzsgés. Szerintem inkább arra kellene törekedni, hogy legyenek olyan helyek, ahol az anyuka biztonságban és nyugalomban meg tudja szoptatni gyermekét, akár egy bevásárlóközpontban vagy egy hivatalban. Az anyáknak is oda kell arra figyelni, hogy megőrizzék a helyzet intimitását. Egy fehér textilpelenkával vagy egy kendővel le lehet takarni a babát, hogy ne látszódjon a keble az anyának, mert ezzel sokakat zavarba lehet hozni" - idézi a Stop.hu a kétgyermekes édesanyát.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Kattints a képre a galériáért!

Zsédenyi Adrienn csak külföldön merte a szabadban szoptatni kisbabáját. "Tapasztalatból mondom, hogy az emberek nem annyira nyitottak hazánkban, mint a környező országokban. Mindenképpen furcsállják, ha egy kismama nyilvános helyen eteti meg a csemetéjét. Abban az időben, amikor pici volt a gyermekem, sokat jártunk külföldön, ahol a világ legtermészetesebb dolga volt már öt éve is így táplálni a babát" - mesélte az énekesnő.

Dundika minden kismamát fokozott diszkrécióra szólít. "Én sem szeretném azt látni, hogy egyszer csak előveszi valaki a mellét a padon, hogy megetesse a kisbabáját, mindenféle kendő használata nélkül. Bizony, rohanó világban élünk, így előfordul, hogy az otthonunkon kívül lesz éhes a baba, ilyenkor nincs más választás, mint a szabadban táplálni a gyereket. Minden kismamának javaslom a kendő használatát, amivel eltakarhatjuk az intim részeket. Én a szoptatás alatt végig itthon voltam, így nincs túl sok tapasztalatom az ilyen helyzetekben" - tette hozzá a modell.

Filmsztár lesz Angelina Jolie lányahttp://www.life.hu/anyaskodj/20120823-vivienne-joliepitt-angelina-jolie-szineszno-es-brad-pitt-szinesz-lanya.htmlBiztos, hogy a márkás a legjobb? - Így állítsd össze a tornazsákothttp://www.life.hu/anyaskodj/20120824-biztos-hogy-a-markas-a-legjobb-igy-allitsd-ossze.htmlGyereket akar a bájos színésznőhttp://www.life.hu/anyaskodj/20120817-anne-hathaway-amerikai-szineszno-hazasodni-szeretne-es-gyereket-akar.htmlIlyen az egészséges és finom uzsonna - Receptek uzsonnásdobozhoz a gyereknekhttp://www.life.hu/anyaskodj/20120824-ilyen-az-egeszseges-es-finom-uzsonna-receptek-uzsonnasdobozhoz-a.htmlMennyi az iskolatáska ideális súlya? - Így érd el, hogy csak a lényeget cipelje a gyerekhttp://www.life.hu/anyaskodj/20120824-mennyi-az-iskolataska-idealis-sulya-igy-erd-el-hogy.htmlPeller Mariann: "Én vagyok a minta tarhes, de a rossz értelemben"http://www.life.hu/anyaskodj/20120825-peller-mariann-musorvezeto-es-volgyesi-gabi-a-unique-enekesnoje-a.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.