Felháborító vagy ötletes? - Fedetlen keblű nőként került Michelle Obama a címlapra

mell címlap művészet meztelen montázs Michelle Obama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy spanyol magazin alaposan belenyúlt a darázsfészekbe, amikor Michelle Obama Photoshopolt képét tették a címlapjukra.

A magazin címlapjára az amerikai first ladyről készült portrét montázsolták össze egy rabszolganőről készült festménnyel, amelyet az 1800-as években festett Marie-Guillemine Benoist francia művész. A rabszolganő portréja nemcsak a rabszolgaság elleni, hanem a nők jogainak szimbóluma is. Azt sem szabad elfelejteni, hogy Michelle Obama és férje felmenői között is voltak olyanok, akik rabszolgasorban éltek.

http://fueradeserie.expansion.com, http://en.wikipedia.org
http://fueradeserie.expansion.com, http://en.wikipedia.org

Kattints a képre, és nézz meg még több hírességekről készült meztelen festmény!

A címlapképhez tartozó cikk egyébként arról szól, hogyan segítette Michelle Obama népszerűsége győzelemhez férjét, Barack Obamát. A Magazine de Fuera de Serie szerkesztői valószínűleg tudták, mibe tenyerelnek, amikor a kép mellett döntöttek. Ugyan ők csak egy kortárs képzőművészeti alkotást - mert erről van szó - szerettek volna történelmi kontextusba helyezni, de a legtöbben inkább támadásnak érezték a fotót és rasszistának kiáltották ki a magazint - ami nem csoda, hiszen a spanyol nyelvet nem beszélők számára nehezen található összefüggés a kép és a szöveg között. Karine Percheron-Daniels művész képe egyébként egy sorozat része: Michelle Obamán kívül többek között Diana hercegnőről, Abraham Lincolnról, II. Erzsébetről és Barack Obamáról is készültek hasonló alkotások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.