névnap név királynő jelentés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A királynők ünnepelnek szeptember hetedikén.

A késő latin eredetű Regina név királynőt jelent, bár a keresztényeknél inkább Máriára, a mennyek királynőjére utal. A kilencvenes években elég gyakori keresztnévnek számított, a kétezres években a 31-52. leggyakoribb női név.

Ezoterikus elméletekben a Regina nevű nők az emberiség szolgálatába álló, nagyvonalú, kissé álmodozó emberek, akik bár segítenek másokon, olykor bizony kotnyelesek is tudnak lenni. Biztos családi háttér nélkül viszont nem érzik jól magukat, és legtöbbjük erős művészi hajlamokkal bír.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Dukai Regina

Nem tudni, így volt-e ezzel Szent Regina, harmadik századi francia mártír, vagy a nyolcadik században élő névrokon, Nagy Károly francia király ágyasa. Híres Regina még Regina Anderson amerikai írónő, Regina Kulikova fiatal orosz teniszezőnő, Regina Carter amerikai dzsesszhegedűs, Regina Taylor, amerikai színésznő, vagy Dukai Regina modell, énekesnő. Mivel a Regina egy kígyófajtának is neve, sok gyógyszertárat neveznek el utána, de Regina nevő rockbanda is létezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.