győzelem név jelentés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeptember ötödikén ünneplik névnapjukat a "győztesek".

A latin Victor névből ered, győzőt, győztest jelent, ahogy női párja, a Viktória, Viktorina is. Hazánkban és külföldön is elég gyakori név, nálunk a kilencvenes években találkozhattunk legtöbbször Viktor nevű ismerőssel, mára a 43-52. leggyakoribb férfinévként tartják számon.

Ismert Viktor például Victor Vasarely festőművész, Kassai Viktor, a híres nemzetközi labdarúgó-játékvezető, a francia író, Victor Hugo, Barna Viktor huszonkétszeres világbajnok asztaliteniszező, Madarász Viktor festőművész vagy a még fiatal Király Viktor énekes is.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Király Viktor

A Viktor keresztnevű emberek az ezoterikus elméletek szerint elemző gondolkodású, éles eszű, találékony emberek. Emellett viszont becsvágyóak is, akik nehezen boldogulnak el kevésbé győztes életben. Türelmetlenségük, gyorsaságuk, makacsságuk zavaró lehet környezetükre, de ezt jól ellensúlyozzák azzal, hogy jókat lehet velük beszélgetni, és önállóan, kreatívan képesek dolgozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.