Íme a Föld legkövérebb és legsoványabb nemzetei!

kövér kutatás testtömeg-index Egyesült Államok ázsiai sovány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kutatók kiszámították, mennyi túlsúlyt cipel a világ a túlsúlyos és elhízott emberek miatt, és az eredmények alapján kiderült, hogy az Egyesült Államok áll a tíz legkövérebb nemzet listájának élén, míg a tíz legsoványabb nemzet között szinte teljes egészében afrikai és ázsiai országok szerepelnek.

A BMC Public Health legutóbbi számában közzétett tanulmányhoz a kutatók 2005-ös adatok felhasználásával a testtömegindex (BMI) és a testmagasság arányával állapították meg az átlagos felnőtt testtömeget. Ezeket az adatokat aztán a népesség méretével megszorozva megkapták a teljes tömeget. A számítások során a 25 pont feletti testtömegindex számított túlsúlyosnak, a 30 pont feletti pedig elhízottnak. Az eredmények szerint 2005-ben a felnőtt népesség kollektív tömege az elhízásnak köszönhetően 3,9 millió tonna volt. Nemzetközi viszonylatban az egy főre eső átlagos testtömeg a számítások szerint 62 kilogramm.

Thinkstock
Thinkstock

A 10 legkövérebb nemzet:
1. Amerikai Egyesült Államok
2. Kuvait
3. Horvátország
4. Katar
5. Egyiptom
6. Egyesült Arab Emirátusok
7. Trinidad és Tobago
8. Argentína
9. Görögország
10. Bahrein

A 10 legsoványabb nemzet:
1. Észak-Korea
2. Kambodzsa
3. Burundi
4. Nepál
5. Kongói Demokratikus Köztársaság
6. Banglades
7. Sri Lanka
8. Etiópia
9. Vietnam
10. Eritrea

Saláták, melyektől biztosan hízni fogsz!http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120903-magas-kaloriaszamu-salatak-melyek-hizlalnak-salatareceptek-melyek-valoban-dietasak.htmlHogyan előzhető meg a térd bőrének öregedése?http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120712-hogyan-elozheto-meg-a-terd-borenek-eloregedese.htmlZöldségekkel és étrendváltoztatással gyógyult ki a mellrákból egy 55 éves nőhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120808-zoldsegekkel-gyogyult-a-mellrakbol-egy-55-eves-no-visszautasitotta-a.htmlAz intelligens étel nem engedi majd, hogy elhízzunkhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120806-intelligens-etel-a-fogyas-uj-modszere.htmlSvájcban már tilos mikrohullámú sütőt reklámozni - Akkor most káros, vagy nem?http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120807-karos-vagy-sem-a-mikrohullamu-suto-egeszsegre-gyakorolt-hatasa.html"Baromi unalmas futógépen futni" - Gombos Edina szereti élvezni az életethttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120807-gombos-edina-szeret-enni-kerekparozni-de-unalmasnak-talalja-a-fitnesztermeket.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.