Állást hirdetett a brit királynő! - A fizetés több mint 10 millió forint évente

mester álláshirdetés II. Erzsébet brit királynő királynő órás fizetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Órást keres II. Erzsébet brit királynő heti 37 és fél órára, azaz főállásra, hogy pontosak legyenek a Buckingham-palota és a többi felséges ingatlan időmérői.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A mesternek kell is ennyi idő, mert több mint ezer óráról van szó, ennyi időmérő ketyeg, cseng-bong vagy hallgat - napórák is akadnak - a királyi család otthonaiban. A királyi órásnak hetente ellenőriznie kell, és ha szükséges kiigazítani minden órát, azonnal megjavítani az elromlottat, és évente kétszer egy órával odébbállítani a mutatóikat - át- illetve visszaálláskor a nyári időszámításra. Tériszonyos órások kiesnek a jelentkezők közül, mivel toronyórákon is kell munkálkodni a királyi birtokokon. Mellékfeladatként a barométerek és hőmérők ellenőrzése és javítása szintén az órásmester teendője lesz, így ezekhez is kell értenie, sőt a napórák karbantartása is kötelessége.

A fizetés évi 30 ezer font, ami 10,5 millió forint - adta hírül a The Sun című brit lap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.