Felejtsd el a cumit! - A legcukibb ajándékok babalátogatóba

vásárlás baba látogatás ajándék hasznos újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy új kis ember érkezése mindig nagy öröm, s a legtöbb családban szívesen várják a látogatóba érkező barátokat, rokonokat. Ők viszont sokszor gondban vannak, hogy mit is vigyenek ajáéndékba a picinek. A szokásos cumi vagy a body nem mindig megfelelő választás, és a külföldi bababulis ajándéklista sem mindenkinek áll rendelkezésére.

Amivel nem nyúlhatsz mellé: játszószőnyeg és fürdőjáték

Egy játszószőnyeg azonban jó ötlet - bár nagyobb ajándék beszerzése előtt igencsak ajánlott tájékozódni a családnál, hogy van-e már otthon egy a kiválasztott darabból. A játszószőnyeg ma már szinte minden babánál alapvető játékeszköz, hiszen az ülni, mászni még nem tudó apróságok is nagyon jókat játszhatnak rajta, így ha ilyet viszel ajándékba, biztos, hogy örülni fognak neki. Ez a Lorelli tengeri állatokkal díszített szőnyeg jó választás kisfiúnak és kislánynak egyaránt, és nemcsak kitűnő elfoglaltságot nyújt, de a baba látását, tapintását is fejleszti. A puha plüss alj a kicsi babáknak is kényelmes fekvőhely, ahol még ráadásul nézelődni is lehet.

A fürdőjátékok pedig a sokszor átsírdogált fürdéseket könnyítik meg, az ülni még nem tudó babáknak a kád oldalára tapasztható, tapogatható változatok ajánlottak, féléves kor után pedig már öntözgethet is a kádban.

Praktikus kiegészítők: cumis lázmérő, babaolaj, babatörölköző, rágóka egy csomagban

Ha inkább többféle, apró ajándékkal lepnéd meg az újszülöttet és családját, akkor praktikus babaholmikból is összeállíthatsz egy csomagot - de külön-külön is jó ajándék mindegyik. A cumis hőmérő nagyon praktikus kis eszköz, szilikonból készült, teljesen vízálló, és akinek volt már nyűgösködő, beteg csecsemője, az tudja, hogy a lázmérés időnként mekkora hisztibe torkollhat. Emiatt ez az apróság igen nagy segítséget nyújt, kivéve, ha az adott baba utálja a cumit - jobb erről is előre tájékozódni vásárlás előtt. Babaolajból sosem elég, így egy hipoallergén, szinezék- és illatanyagmentes termékkel biztosan örömet szerzel a családnak, ahogy egy aranyos babatörölközővel is - érdemes kapucnisat választani, hogy hajmosás után védje a baba fejét a megfázástól. Egy érdekes, színes rágóka az első fogacskák megjelenésekor lehet életmentő, hiszen jól lehet rágcsálni, no meg nézegetni is, és pancsoló játéknak is kiváló, hiszen a lecsöpögő víz a gyöngyökkel töltött gömböt is pörgeti.

Ruhák, pléd és partedli

Ruhából, kevés családtól eltekintve sehol, sohasem elég, ahogy zokniból se. Utóbbit igen dekoratív formában mosdókendővel együtt is átadhatod, díszes, ötletes csokorba kötve. Előke pedig minden gyerkőcnek kell, hisze kettőt-hármat is le tud enni vagy böfizni egy etetés alatt, így ez is tökéletes ajándék, személyessé pedig attól válik, hogy a baba neve van ráhímezve. Kisgyermeknek való plédet is vihetsz ajándékba, hiszen az őszi-téli időszakban kint, egyébként pedig bent a lakásban is szükség lehet rá. Ahogy a praktikus hordozókendőre is, bár vásárlás előtt azért beszélgess az anyukával arról, szeretne-e ilyet használni.

Az anyának és az apának

Egy jó hangulatú bababulira a szülőknek is vihetsz ajándékot: az édesapáknak általában egy üveg pezsgőt vagy bort érdemes adni gratulációképpen, az anyukának viszont már jóval több minden közül válogathatsz. Egyrészt nagyon jó ötlet a bababoltból való ajándékutalvány, amivel megveheti az épp hiányzó babaholmit, de egy szép babanapló vagy fotóalbum is kitűnő választás. A babazene cédé vagy egy hangulatos éjjeli lámpa segít megnyugodni, és az éjszakai felkeléseknél is hasznos lehet, így ezekkel biztosan sikert aratsz. De a fáradt anyukának legjobb szolgálatot egy gyerekvigyázási kupon teheti, amit saját kezűleg is gyárthatsz, és beváltva egy-két órás megváltó pihenést jelent a szülőknek.

"Apukám azt mondja, semmire sem fogom vinni, úgyis munkanélküli leszek" - Csernus doktor válaszolhttp://www.life.hu/anyaskodj/20120905-dr-csernus-pszichiater-a-rossz-neveles-gyokereirol-az-erzelem-kimutatasanak.htmlSzinte felismerhetetlen! Hatalmas pocakkal és szőke hajjal mutatkozott a híres énekesnőhttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20120905-heteken-belul-megszulethet-adele-kisbabaja.htmlEgy igazi kis torpedó - már a mentőben megszületett Szandra - Így szültem énhttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20120906-szulestortenet-ket-kislanyat-korhazban-a-harmadikat-a-mentoben-hozta-vilagra.htmlMár jövőre anya lesz Király Linda? - Ikreket szülne a sztárhttp://www.life.hu/anyaskodj/20120908-kiraly-linda-enekesno-ferjhez-megy-es-ikreket-szulne.htmlAnya, itt aludhat a barátom? Így kezeld kamasz gyermekeid szerelmi életéthttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20120905-kamaszkoru-gyerekek-problemai-es-nevelese-lazadas-szexuais-elet-felvilagositas.htmlOláh Ibolya: "Örülök, hogy nevelőotthonban nőttem fel"http://www.life.hu/anyaskodj/20120904-olah-ibolya-orul-hogy-nevelootthonban-nott-fel-ezt-nyilatkozta.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.