névnap ünnep jelentés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A germán eredetű név jelentése örökség, birtok, vagyon és harc. Nem túl gyakori név, a kilencvenes években még több Editet ismerhettünk, de a kétezres években nincs ott a száz leggyakoribb női név között.

Ezoterikus gondolkodók szerint az Edit nevű hölgyek találékony személyiséggel rendelkeznek, akik könnyen ismerkednek és értetik meg magukat másokkal. Örök elégedetlenkedők, hiszen terveik szinte állandóan változnak, de a gyors vagyonszerzés mindannyiszor szerepel köztük. Az Editek szeretnek utazni, kedvelik a változatosságot, de nem túl kitartóak, és sokszor önbizalomhiányban is szenvednek.

Thinkstock
Thinkstock

Híres Editek: Edith Stein német filozófus, apáca és az árvák, mártírok védőszentje, a Barátok köztből ismert Ábrahám Edit színésznő, Bérces Edit ultramaratoni futó, Domján Edit színésznő, Edith Piaf francia énekesnő, Frajt Edit színésznő, aki a Szomszédok tévésorozat híres alakja volt, Gyömrői Edit magyar pszichoanalitikus, költőnő, Pásztory Edith zongoraművész, Sohonyai Edit magyar író, Szűcs Edit ruhatervező iparművész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.