Ez aztán a pazar esküvő! Férjhez ment a világ leggazdagabb emberének a lánya

esküvő szultán házasság gazdagok Borneó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Látványos ceremónia keretében adta férjhez vasárnap lányát a brunei szultán. A 32 éves Hajah Hafizah Sururul Bolkiah hercegnő és 29 éves vőlegénye, Pengiran Haji Muhammad Ruzaini hivatalosan csütörtök óta házasok, amikor aláírták a házassági szerződést. Az esküvőt a szultán 1700 szobás palotájában rendezték.

A vasárnapi menyegző az egy hete tartó esküvői rendezvények csúcspontját jelentette a 350 ezer lakosú, olajban gazdag muzulmán szultánságban Borneó szigetének északi részén.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Az ifjú pár

A kristálygyöngyökkel díszített, bézs és ezüst színű menyasszonyi ruhába öltözött mennyasszonyt 16 dárdákat, pajzsokat vivő testőr kísérte a trónterembe, ahol háromezer vendég gyűlt össze, köztük a thaiföldi kormányfő, a Fülöp-szigeteki államfő és a kambodzsai miniszterelnök.

A láthatóan ideges vőlegényt, aki a menyasszonyhoz hasonlóan bézs és aranybrokát öltözetet viselt, a menyasszonyhoz vezették, és a kezét Hassanal Bolkiah szultán a lánya homlokára helyezte, ami a hagyományok szerint az áldását jelenti.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Hassanal Bolkiah szultán az áldás után

A szultán az őfelsége fia címet adományozta a vőlegénynek. A 66 éves szultánnak öt fia és hét lánya van, a hercegnő az ötödik gyermeke, és a helyi pénzügyminisztériumban dolgozik. Férje a miniszterelnöki hivatal alkalmazottja.

Férjhez megy Hollywood egyik leggyönyörűbb színésznőjehttp://www.life.hu/legykepben/20120723-osszehazasodik-michael-sheen-es-rachel-mcadams.htmlA világ legkegyetlenebb leánykérése: halott vőlegény várta a menyasszonythttp://www.life.hu/hazitunder/20120905-kegyetlen-leanykeres-halalt-szinlelet-a-volegeny-hogy-megbizonyosodjon-a-menyasszony.htmlFérjhez ment a világ leggazdagabb hercegnője - videóhttp://www.life.hu/szeress/20111007-ferjhez-ment-a-85-eves-alba-hercegno.htmlÖvék lett Európa legnagyobb lottónyereménye! Olyan gazdagok lettek, mint Beckhamék! Videóhttp://www.life.hu/legykepben/20110716-egy-skot-nyugdijas-hazaspare-lett-europa-legnagyobb-lottonyeremenye.htmlKi a világ leggazdagabb embere 2011-ben?/lifenetwork/lifemagazin/20110311-ki-a-vilag-leggazdagabb-embere-2011ben.htmlChristy Turlington: "Belehaltam volna a szülésbe, ha nem lennék gazdag modell"http://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20101124-christy-turlington-belehaltam-volna-a-szulesbe-ha-nem-lennek-gazdag.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.