Kisebb, mint a játékmackója! Iskolába megy a 68 cm-es Charlotte

immunrendszer betegség iskola törpenövés tanulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ötéves Charlotte Garside alig nőtt születése óta, és még mindig kisebb, mint kedvenc játékmackója. A szülők abban bíznak, hogy az iskola lehetőséget fog biztosítani lányuk számára egy normális élethez.

A mindössze 4 kg testsúlyú, pehelykönnyű kislány szülei, Scott Garside és Emma Newman nagyon büszkék törpenövésű gyerekükre, és mindent megtesznek, hogy Charlotte a lehetőséghez képest a legteljesebb és legnormálisabb életet élhesse.

Charlotte a törpenövés olyan ritka formájával született, hogy a tudósok egyelőre még nevet sem adtak a betegségnek. Az orvosok figyelmeztették a szülőket, hogy a kislány valószínűleg az egyéves kort sem fogja megérni, ennek ellenére Charlotte jókedvű és élettel teli huncut nagylány lett.

Northfoto
Northfoto

"Habár rendkívül ritka betegségben szenved, ő aztán nem az a fajta, aki szeret meghúzódni a háttérben. Lehet, hogy a mérete aprócska, de a személyisége óriási, és mindent meg akar csinálni, amire a többi korabeli gyerek képes" - mondta a kislány 30 éves édesanyja.

"Az iskola-előkészítőben a tanárok azt mondák, hogy Charlotte tanulási képessége körülbelül egy hároméves gyerekének felel meg, aminek nagyon megörültünk, mert mi valamivel rosszabb eredményre számítottunk. Eleinte persze tartottunk tőle, hogy az iskolatársai bántani és csúfolni fogják, de Charlotte nagyon talpraesett és mindig van mellette egy különtanár is. Charlotte korántsem olyan törékeny, mint amilyennek látszik" - folytatta Emma Newman.

Charlotte valamivel kevesebb, mint egy kilóval született, és a testhossza mindössze 25 centi volt, ezért eleinte játékbaba-ruhákba öltöztették, és Emma gyakran kapucnis pulóvere zsebébe rakva hordta a kislányát. Charlotte most, ötéves korában, 68 centisen még mindig újszülöttekre való ruhákat hord, és még a család házimacskája is nagyobb nála.

Charlotte máján a legyengült immunrendszere mellett egy ciszta is található, valamint értelmileg és fizikailag is le van maradva társaitól, de a szülők szerint kislányuk még tartogat meglepetéseket az életben, mivel arra sem számított senki, hogy akár az ötéves kort is elérheti.

Egy igazi kis torpedó - már a mentőben megszületett Szandra - Így szültem énhttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20120906-szulestortenet-ket-kislanyat-korhazban-a-harmadikat-a-mentoben-hozta-vilagra.htmlOrvosi csoda született: Jobb oldalra nőtt a kislány szíve - mégis egészségeshttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120830-orvosi-csoda-szuletett-jobb-oldalra-nott-a-kislany-szive-jobb.htmlGyógyvarázs: "21. hétben jártunk, mikor kiderült, hogy hiányzik a kislányunk bal alkarja"http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120904-530-ezer-forint-tamogatast-nyert-a-gezenguz-alapitvany-a-gyogyvarazs.htmlMég csak 4 éves, de máris stílusikon a gyönyörű szupermodell kislánya - Fotóhttp://www.life.hu/anyaskodj/20120919-alessandra-ambrosio-brazil-modell-lanya-anja-ambrosio-nagyon-cuki-a.html"A fiam nyakára és lábára is rátekeredett a köldökzsinór" - Így szültem énhttp://www.life.hu/anyaskodj/kisbabadvan/20120919-szulestortenet-a-fiam-nyakara-es-labara-is-ratekeredett-a-koldokzsinor.htmlJennifer Aniston hármasikreket vár - Videóhttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20120919-jennifer-aniston-vicces-reklamfilm-parokat-visel-es-harmasikreket-var.htmlFelejtsd el a cumit! - A legcukibb ajándékok babalátogatóbahttp://www.life.hu/anyaskodj/kisbabadvan/20120910-a-legcukibb-ajandekok-ha-babalatogatasra-mesz.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.