Újítsd fel régi, kopott komódod egy délután alatt!

felújítás kézműves szekrény otthon barkács komód dekoráció festés lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nagyszülőktől örökölt vagy a bolhapiacon beszerzett mutatós komódot néhány óra alatt a lakásod díszévé varázsolhatod a következő látványos ötletekkel.

Egy kis csiszolás, egy kis alapozás

Mielőtt bármilyen díszítésbe is kezdenél, először gondoskodj a megfelelő alapról - jelen esetben csiszolópapírral távolítsd el a régi festéket a komódról, és a csiszolással, ahol szükséges, tedd egyenletessé a felületet. Ha minden festéket el akarsz távolítani, szükséged lesz barkácsáruházakban kapható festékeltávolító szerre. Ennek használatához a csomagolásán találsz majd útmutatót.

www.cozycottagecute.com
www.cozycottagecute.com

A festék leszedése és a bútor átcsiszolása után kend át a komódot favédő anyaggal, majd ha ez megszáradt, egyenletesen fesd le a bútort a kívánt színű festékkel.

Fogantyúktól a térképig

A szépen lefestett, megszáradt komód díszítésének ezután már csak a fantáziád szabhat határt. Ha már nincs türelmed többet pepecselni vele, vagy egyébként is inkább minta nélküli, egyszínű bútorra vágytál, akkor elég, ha néhány különleges, mutatós fogantyúval dobod fel a bútort. Visszafogott, egyszerűbb fogantyúk esetén tovább dekorálhatod a komódot az előbbiek között elhelyezett mintákkal vagy számokkal anélkül, hogy túldíszítenéd a bútort.

www.cozycottagecute.com
www.cozycottagecute.com

Mintákat festéssel és ragasztással is felvihetsz a komódra: látványos eredményt érsz el akkor, ha a festésnél a komód elejét összefüggő felületként kezeled - mint a képen látható elefánt esetében is -, de a fiókokat egyenként is dekorálhatod akár festéssel, akár tapétázással. Utóbbit helyettesítheti színes csomagolópapír vagy akár néhány ív térkép is.

www.designmom.com, http://freshome.com
www.designmom.com, http://freshome.com

Különleges eleme lesz a lakásodnak a komód akkor is, ha a fiókjaitól megszabadulsz, és csak a keretet használod fel: helyezz el benne fonott kosarakat, díszes dobozokat, vagy éppen régi bőröndöket. Mind kitűnő tárolóhely, melyen garantáltan megakad majd a vendégek szeme.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.