Legyél csinos izzadtan is! - Trendi és praktikus sportruhák őszre

fashion week sportruha melltartó egészség dzseki futás mozgás sport edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sport óriási hatással volt a női divatra. A sport miatt dobták el ükanyáink a fűzőt és hordhatunk ma gyönyörű fehérneműt, de a sport miatt viselhetünk ma bármikor nadrágot. Amíg a sport jó száz évvel ezelőtt a divat szolgálatában állt, addig ma szerencsére fordítva is igaz: soha nem voltak még ennyire csinos, ugyanakkor ennyire praktikus, minden részletre maximálisan odafigyelő sportruhák. Akinek ettől nem jön meg a kedve a mozgáshoz, akkor semmitől!

Futáshoz - víz- és szélálló dzseki

Rossz idő nincsen, csak rossz felszerelés - hallani azoktól, akik rendszeresen sportolnak nap mint nap. Ha szeretsz vagy szeretnél futni, ősszel imádni fogod a színekbe borult tájat. A hűvös, az eső vagy a szél ne tartson vissza! Míg nyáron elég akár egy sportmelltartó és egy sort a futócipő mellé, ősszel rétegesen kell öltözködnöd a futáshoz. Ez azt jelenti, hogy úgy kell felöltöznöd, hogy indulásnál egy kicsit még fázz is, de 5-10 perc múlva már jól érezd magad a bőrödben: ne fázz, de ne legyen meleged se. A vízálló futócipőn, a hosszú futónadrágon kívül viselj speciális, hosszú ujjú aláöltözőket, amelyeket úgy fejlesztettek ki, hogy elvezessék a nedvességet a testről, nehogy megfázz. Hűvös, szeles időben legyen rajtad egy víz- és szélálló dzsekit, amelyik védi a derekad és a nyakad is. Fontos, hogy tudj kényelmesen mozogni, a cipzár pedig kicsit se zavarjon - ne dörzsölje a bőröd, ne is érjen hozzá. Azért fontos, hogy cipzáras legyen a dzseki, mert így könnyen állíthatod, mennyire legyen nyitva elől - attól függően, hogy mennyire van meleged.

A Life.hu tippje: Bárhol is futsz, érdemes olyan dzsekit választanod, amelyen van fényvisszaverő csík a láthatóság érdekében. A vásárlásnál figyelj az egyéni igényeidre - például milyen és hány zsebre van szükséged és ezek hol helyezkednek el. A praktikus rejtett zsebek nagyban megkönnyítik az életed.


1. Tchibo - 9.990 forint, 2. Endura / Mountex - 13.890 forint
3. Adidas / Otto - 45.390 forint, 4. Kalenji / Dechatlon - 5.790 forint

Szabadtéri mozgáshoz - övtáska vagy hátizsák

A sport és a divat is két olyan iparág, amely hajlamos arra, hogy haszontalan termékeket állítson elő. Akad jó néhány olyan sportos "csecsebecse" is, amely első látásra nélkülözhetetlennek tűnik és szép is, csak éppen nem hasznos. A különböző sportkiegészítők közül viszont kifejezetten jól jönnek az őszi sétához, biciklizéshez, gyalogláshoz, túrázáshoz, de a futáshoz is a különböző övtáskák vagy könnyű hátizsákok. Ezeket úgy alakították ki, hogy egyenletesen oszoljon el a súly a derekadon vagy a hátadon. Az övtáskákra csatolva különböző hevederek segítségével egy-két kulacsot is magaddal tudsz vinni.


1. Deuter / Tengerszem - 20.990 forint, 2. Tchibo öv futáshoz kulaccsal - 3.490 forint
3. Tatonka / Mountex - 5.990 forint, 4. Salomon - 19.990 forint, 5. Osprey / Mountex - 20.900 forint

Minden edzéshez - sportmelltartó

Mozgás közben a merevítővel ellátott, szivacsos melltartók nagyon kényelmetlenek, nem csoda, ha legszívesebben letépnéd őket magadról. Melltartó nélkül viszont soha ne sportolj, mert az állandó ugrabugrálás, hajlongás, mozgás miatt a mell érzékeny kötőszöveteit nagy terhelésnek teszed ki. Fontos megjegyezned, hogy a mellméret ez esetben nem számít, kismellűek ugyanúgy terhelik a mozgással a mellüket. A jó sportmelltartó nemcsak puha és kényelmes - tehát nem nyom sehol -, hanem erős, tartást ad a melleknek, a vállpántjai állíthatók. Anyaga olyan, amely elvezeti a nedvességet, hagyja lélegezni a bőrt. Választáskor egyrészt figyelj a helyes méretre, mert ugyanúgy, mint a hétköznapi melltartók esetében, csak a megfelelő méret ad megfelelő tartást. Azt se felejtsd el, hogy vannak könnyű, közepes és erős tartást biztosító sportmelltartók, amelyeket különböző sportágakhoz ajánlanak a szakemberek. Értelemszerűen minél nagyobb terhelésnek van kitéve a mell, annál erősebb tartásra van szükség: míg például a jógához elég a könnyű tartás, addig a labdajátékokhoz elengedhetetlen az erősen tartó alsónemű.

A Life.hu tippje: Ha nagyok a melleid a sportmelltartó fölött viselj egy sporttopot is, így még tovább csökkentheted a mellek rázkódását!


1. Bon Prix - 3.799 forint, 2. Helly Hansen / Mountex - 6.990 forint, 3. Tchibo - 3.990 forint
4. H&M - 5.990 forint, 5. Kalenji/Dechatlon - 2.990 forint

Top 3 blúz őszrehttp://www.life.hu/legytrendi/20120928-divat-trend-a-legdivatosabb-noi-bluzok-oszre.htmlMiniatűr stílusikonok - Az 5 legjobb gyerekdivat-bloghttp://www.life.hu/legytrendi/oszibutik/20120924-gyerekruhak-gyerekdivat-az-5-legjobb-gyerekdivatblog.htmlÁtalakítunk! 11 év után újra magára talált Melindahttp://www.life.hu/legytrendi/20120924-atalakitunk-nanasi-pal-fotomuvesz-es-holdampf-linda-az-xfaktor-stylistja.htmlŐszi blézerkalauz - Neked melyik áll jól?http://www.life.hu/legytrendi/20120921-osz-huvos-ido-reteges-oltozkodes-blezerek-testalkat-szerint.html10 kilótól szabadult meg Zalatnay Cini! - Bombaformában tér visszahttp://www.life.hu/tested-lelked/20120925-zalatnai-cini-enekesno-10-kilot-fogyott-es-bombaformaban-ter-vissza.htmlVilághírű jóslatok - Tényleg van mitől félnünk?http://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20120924-joslas-tortenelem-vilagvege-vilaghiru-joslatok-tenyleg-van-mitol-felnunk.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.