Népszerű diétatrendek tömkelegével találják szembe magukat a fogyókúrázni kényszerülők, de vajon mi a valóban hatékony? Dr. Beró Mariann gasztroenterológus a mediterrán és a lúgosító diétáról beszélt a Videoklinika.hu adásában.

Az elsavasodás manapság a gasztroenterológus szerint nagyon "trendi" dolog, bár vannak benne igazságok, hiszen valóban sok állati zsírt viszünk be a szervezetünkbe, amelyek fokozzák a savak mennyiségét. De a lúgosítást könnyen túlzásba is lehet vinni, és az extrém méretekben folyó lúgosító diéta már egészségtelen, sőt, veszélyes is lehet.

"Megőrülök a sajtokért, de nem bírja a gyomrom" - Így lúgosít Szabó Győzőhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120313-megorulok-a-sajtokert-de-nem-birja-a-gyomrom-igy.html Így lúgosítanak a magyar sztárok!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111118-igy-lugositanak-a-magyar-sztarok.html Felgyorsítják az öregedést a szénsavas üdítőkhttp://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/taplalkozastudomany/20101106-korai-halalt-okozhatnak-a-szensavas-uditok.html Gondoltad volna, hogy a diéta fejfájást okozhat? - Így kerüld elhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120928-a-dieta-es-a-fejfajas-osszefuggese.html Mi az igazság: tényleg hat a vércsoport-diéta?http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120807-tenyleg-hat-a-vercsoportdieta-kiderul-az-igazsag-a-nepszeru-fogyokuras.html Hosszú távon hatástalan és szívbetegséget idézhet elő az Atkins-diétahttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120612-hosszu-tavon-hatastalan-es-meg-egeszsegre-artalmas-is-az-atkinsdieta.html Volt, hogy 419 kilót fogyott le a férfi, akinek a szervezetét teljesen kikészítette a jojó diétahttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120307-volt-hogy-419-kilot-fogyott-le-a-ferfi-akinek-a.html Kristály diéta: az ételre hintett ízesítő portól csökken az étvágyunkhttp://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/dieta/20101111-kristaly-dieta-az-etelre-hintett-izesito-portol-csokken-az-etvagyunk.html