cukkini Buday Péter főzés lecsó gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma egy hagyományos ételt vettünk elő és kicsit átírtuk. Garantáljuk, hogy az íz nem lett rosszabb, sőt...

L'csó:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=6pVJtC0IeuzlvPtD

Hozzávalók (4 főre):

8 g só
4 gerezd fokhagyma
32 dkg cukkini
20 dkg vöröshagyma
32 dkg paradicsom
48 dkg zöldpaprika
28 dkg búzaliszt
4 dkg fűszerpaprika
20 dkg kaskavál juhsajt
0,8 dl víz
2 közepes darab tojás


Elkészítés:

A vékony szeletekre vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát is megpárolom. Ekkor teszem rá az apróra vágott hámozott paradicsomot. Amikor kiadta a levét, megy bele az ujjnyi hasábokra vágott cukkini és paprika. Megsózom. Fedő alatt közepes hőfokon főzöm a lecsómat. Amikor elérte a kívánt állagot, akkor leveszem a fedőt és megszórom a fűszerpaprikával. Megkeverem az ételt. Amikor forr, beleszaggatom a nokedlit. (Nokedli: a lisztet tojással és kevés vízzel összekeverem. Megsózom.) Néhány perc után el is készül az étel. Tálaláskor juhsajtot csipkedek rá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.