Így rendezz be hangulatos őszi kuckót a lakásba!

szőnyeg otthon takaró párna hangulat gyertya függöny lakberendezés ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Borongós őszi délutánokon mi is esne jobban, mint egy bögre meleg teával a lakás egy biztonságos, meleg takaróval és párnákkal bélelt sarkába kucorodni? Az őszi színekről és a hangulatról pedig a természetes díszek és néhány gyertya gondoskodik.

Szőnyegek és függönyök

A textilek a lakás hangulatát alapvetően meghatározó darabok, akár évszakonkénti cseréjük pedig viszonylag egyszerű. A szőnyegek nemcsak őszi hangulatot hoznak, de a melegről is gondoskodnak, hiszen az őszi-téli hónapokban melegérzetet nyújtanak, segítségükkel még a fűtési költségeken is spórolhatsz picit.

A megfelelő sötétítőfüggöny is jó szolgálatot tesz, mikor már délután villanyt kell kapcsolni, és nem szeretnéd, hogy a szomszéd belásson. Emellett egy vastagabb anyagból készült függöny, ami nem lóg rá a fűtőtestre, az ablak környékén kialakuló huzatot és hideget is megfékezi. Az idei függönyök között ugyan még mindig nagyon divatos a kék színű, de már az őszi meleg színek is megjelennek, a domborhatású vagy natúr mintás anyagok mellett.

forrás: kezi-rongyszonyeg.hu, cilek.com, korosfront.hu
forrás: kezi-rongyszonyeg.hu, cilek.com, korosfront.hu

Pihe-puha takarók és párnák

Az őszi, téli esték elképzelhetetlenek legalább egy jó meleg pléd nélkül: nemcsak melegít, de jó kedvre is deríthet - pláne, ha természetes anyagokból készült. Az őszi kuckóhoz a takaró mellé már csak néhány szép párna kell, de lehetőleg mosható anyagút válassz, hacsak nem akarod a tea- vagy forrócsokifoltokat takargatni.

forrás: naturtex.hu, magichome.hu
forrás: naturtex.hu, magichome.hu

A hangulatos világításért: gyertyák és kislámpák

Az igazi meghitt hangulat érdekében esténként ne villanyt kapcsolj, hanem gyújts gyertyákat: ha illatosat választasz, még finom fahéj- vagy almaillatban is töltheted az időt. Ha pedig unalmasnak találod egy-egy mécsestartódat, színes falevelek, bogyók és némi ragasztó segítségével egyedivé varázsolhatod. Viszont ha hajlamos vagy elaludni hangulatvilágításban, gyertyák helyett inkább tompa fényű kislámpát válassz.

Thinkstock
Thinkstock

Asztaldíszek

Egy kis kreativitással gyönyörű őszi asztal- és ajtódíszeket készíthetsz, hiszen ilyenkor a természet gazdagon kínálja a szebbnél szebb terméseket. Egy kirándulás a közeli erdőbe, mezőre, és máris megvan az alapanyag: friss gyümölcsökből készült tálat is helyezhetsz az asztalra, de a gesztenyét, a csipkebogyót vagy a dísztököt is kreatívan használhatod. Ha pedig egy magas üvegpohárba állított gyertya köré kukoricaszemeket, búzát, mákot vagy mogyorót szórsz, máris dekoratív asztaldíszt kapsz az őszi kuckódhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.