5 dekadens élvezet Zürichben, ami biztosan meghozza az étvágyad!

Zürich Svájc utazás szórakozás program városlátogatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokszínű luxus szolgáltatásaival nem meglepő, hogy a magával ragadó metropolisz a világon a legmagasabb életszínvonalú városok közé tartozik. Zürich varázslatos keveréke az ősi és modern kor hangulatának, és ha végigsétálsz az óváros keskeny utcáin, minden sarkon a történelem egy darabjába ütközöl. Íme 5 remek tipp, ami egy igazán meghitt őszi romantikázást garantál! 

Művészet minden mennyiségben

A városban rengeteg izgalmas képtár, galéria és múzeum található, amelyek között te is biztosan megtalálod a neked leginkább tetszőt. Ezek közül kiemelkedő látnivaló a Zürichi Szépművészeti Múzeum, ami Európa egyik legjelentősebb gyűjteményének ad otthont. A kiállítótermekben több mint 4000 festmény, szobor, fotó, grafika és installáció érzékelteti a 19-20. század olyan meghatározó művészeinek munkásságát, mint Picasso, Dalí, Rembrandt, Monet, Cézanne és Chagall. A múzeum egyik, ám korántsem egyetlen csúcspontja a gazdag Giacometti-anyag, ám érdemes megtekintened a világ legnagyobb Munch válogatását és a modern festészet egyik alapítójának, Paul Gauguinnak grafikus munkáira is szánj némi időt.

Bővebb infó: http://www.kunsthaus.ch/

Thinkstock
Thinkstock

"Úgy ragyog, mint a gyémánt" - Bahnhofstrasse

A világhírű bevásárló negyedet a központi vasútállomás megépítése után hozták létre, melynek helyén 150 évvel ezelőtt a város erődítménye állt. A pályaudvartól a Zürichi-tóig futó Bahnhofstrasse sokak szerint a világ egyik legdrágább és legszebb sugárútja, tele exkluzív üzletekkel, divatházakkal, bankokkal és fényűző éttermekkel, ahol legtitkosabb vágyadat és kifinomult vásárlói szeszélyedet is kielégítheted. Félúton található Zürich első, egyben legnagyobb áruháza, a Jelmoli, ami izgalmas hely a vásárlás szerelmeseinek, ha pedig romantikus sétára vágysz, innen, vagy az Augustinergasse-ról is eljuthatsz a festői szépségű óvárosba.

Csodálatos kilátás az óvárosra - Lindenhof

Élvezd a csendes pihenést a Limmat-folyó nyugati partján, és tölts el néhány feledhetetlen órát a Lindenhof parkban, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul eléd a Grossmünster magas ikertornyaira és a városházára. Lindenhof a város legjobban őrzött titka, mely számos történelmi esemény helyszínéül szolgált. A 4. században az erdős dombon egy római erőd állt, a 9. században pedig Nagy Károly unokája ezen a helyen építtetett királyi rezidenciát. A korai modern korban itt tartották a zürichi gyűléseket, és 1798-ban ezen a ponton tették le az esküt a helvét alkotmány elfogadására. Ma Lindenhof a béke és nyugalom oázisa a város szívében, valamint a szenvedélyes sakkjátékosok népszerű találkozóhelye.

Tradíció, frissesség és egy csipet nosztalgia

A patinás Sprüngli cukrászdába való látogatás hozzátartozik egy zürichi kiránduláshoz. Az édességüzletet 1845-ben alapította a cukrász David Sprüngli és fia, azzal a céllal, hogy a folyékony csokoládé után szilárd táblás finomságokat készítsenek, és az itt kapható termékekhez azóta is kizárólag első osztályú alapanyagokat használnak. A macaronhoz nagyon hasonló világhírű Luxemburgerli és az egyedülálló szarvasgombás trüffel csupán kettő a sokféle mennyei édesség közül, ami a világ minden tájáról vonzza a kulináris élvezetek kedvelőit. Add át magad te is a pazar élménynek, és egy isteni cseresznyés pite majszolása közben gyönyörködhetsz a Parade-térre nyíló fantasztikus látványban.

Bővebb infó: http://www.spruengli.ch/

Thinkstock
Thinkstock

Idilli hely a lustálkodásra - A "Schipfe"negyed

Ne hagyd ki a programból a Limmat folyónál lévő "Schipfe" negyedet, ami a középkorban kulcsfontosságú szerepet játszott az árukereskedelemben, majd később a selyemipar központjává vált. A történelmi hangulatú városrész egy élő múzeum, ami csak arra vár, hogy minden apró szegletét felfedezd. A "Schipfe" a mai napig az iparművészek utcája, melynek romantikus kis üzleteiben minőségi portékákból válogathatsz, valamint szebbnél szebb dizájnerholmikra bukkanhatsz. Alig néhány háztömbnyire egy másik korszak atmoszférájába csöppenhetsz: az 1260-ban épült Glockengasse 7. az egyik legöregebb háza Zürichnek, ahol a híres költő, Goethe is több éjszakát eltöltött.

Tippünk: Érdemes ellátogatnod a zürichi állatkertbe is, melynek fénypontja a gigantikus "Masoala esőerdő" csarnok és a trópusi állatoknak otthont adó Exotarium. Bővebb infó: http://www.zoo.ch/


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.