Így készíts ízléses dekorációt izzóból!

kézműves otthon barkács izzó dekoráció lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddig mindig kidobtad a kiégett izzókat? Ezután garantáltan nem fogod. Csodaszép vázát, függő virágtartót és még számtalan mesés dekorációt készíthetsz belőlük.

Így ürítsd ki!

A kiégett izzókkal a rendeltetésük szerinti módon már nem világíthatsz, de gyertyatartóként, vázaként vagy éppen függő virágtartóként még díszíthetik az otthonodat. Mielőtt azonban bárhogyan is dekorálnád, ki kell ürítened belőle az izzószálakat. Ehhez szükséged lesz először is egy kisebb csípőfogóra, ezzel ragadd meg az izzó alján található kis fém részt - szaknyelven elektromos érintkezőt -, és óvatos, de határozott mozdulattal csavard el. (Hallani fogod, ahogy egy-két fémszál elszakad a körtében, de ne ijedj meg ettől.) Ezután a fogóval óvatosan törd ki a fém csavaros foglalatból a fekete üveg szigetelést. Nagyon óvatosan dolgozz, lehetőleg a szabadban, mert ennek az anyagnak az apró részecskéi szétrepülhetnek, ráadásul borotvaélesek!

www.teamdroid.com
www.teamdroid.com

Miután eltávolítottad a szigetelést, már hozzá tudsz férni az izzó belsejében lévő izzószálhoz és az azt tartó üvegállványhoz. Ezeket a csavarhúzóval piszkáld ki, nem baj, ha az üvegállvány eltörik. A kitisztított, üres villanykörtét ezután már dekorálhatod is.

Itt képekben is láthatod a kiürítés folyamatát lépésről lépésre.

FONTOS! Kizárólag hagyományos villanykörtével dolgozz, más típust nem ajánlott szétszerelni.

Variációk izzóra

Ha nem akarsz sokat pepecselni, a kitisztított izzó fém foglalatába csak fúrj két oldalon lyukat, fűzz át ezeken vékony drótot, a drótok végére köss csomót, hogy ne tudjanak kibújni a lyukon, és máris használhatod függő vázaként - csak egy kis vizet kell még beleengedned, mielőtt beleteszed a virágokat. Itt találsz képeket az elkészítésről.

http://divinepartyconcepts.com
http://divinepartyconcepts.com

Ha több időd van, na és persze barkácskedved, apró virágokat is telepíthetsz az üvegbe. Egy kis föld, két-három apró kövirózsa vagy kevésbé magasra növő bébikaktusz, és kész is - néhány öntapadós műanyag lapocskát nem árt azért az izzó aljára ragasztanod, hogy ne dőljön el a palackkerted. Itt találsz képeket az elkészítésről.

http://thehipsterho.me
http://thehipsterho.me

Egyszerű álló vázaként is hasznosíthatod az üres izzót, amennyiben drótból keretet hajtogatsz, és annak végét körbecsavarod az izzó fém részén. Már egyetlen egyszerű virág, vagy néhány szál egyszerű zöld levél is jól mutat benne. Itt találsz képeket az elkészítésről.

www.apartmenttherapy.com
www.apartmenttherapy.com

Az izzóból készíthetsz olyan dekorációt is, mely ajándéknak sem utolsó. Hajtogass szívecskét vagy virágot két drót végére, dugd bele az izzóba, majd a drótok végét rögzítsd az izzó fém részére. Az izzót állítsd egy fakockára vagy falapra, és tedd egyedivé a dekorációt egy aprócska személyes üzenettel. Itt találsz képeket az elkészítésről.

www.designsponge.com
www.designsponge.com

Hajtogass tárolót vállfából! Rend lesz a cipőid közötthttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121016-cipok-tarolasa-vallfa-segitsegevel-sajat-kezuleg.htmlOlcsó, mégis mutatós: kosár csomagolópapírbólhttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121011-papir-kosar-keszitese-sajat-kezuleg-csomagolo-papirbol.htmlKötögetős dekor: készíts képet cérnából!http://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121011-stingart-cerna-kep-sajat-kezuleg.htmlHázi praktikák recsegő, nyikorgó parkettáhozhttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121010-recseg-nyikorog-a-parketta-javitas-hazilag.html30 perces dekorötlet: fotómontázs az ablakbanhttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121009-fotomontazs-ablakkeretbol-sajat-kezuleg.htmlÍgy takarítsd ki a lakásodat vegyszer nélkül, fillérekbőlhttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121008-hogyan-legyek-jo-no-vegyszermentek-takaritas.htmlDekorkaspó kavicsokból - Lépésről lépésrehttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121005-kaspo-dekoralasa-mozaikkal-kaviccsal-sajat-kezuleg.htmlPofonegyszerű fénydekor 25 perc alatthttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121004-fenydekoracio-izzosorbol-es-papir-poharbol-hazilag.htmlTükördekoráció műanyag kanalakbólhttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20121003-tukordekoracio-hazilag-muanyag-kanallal.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.