Botrányok: Emlékezetes celebvillantások

Cher Melanie Griffith Madonna botrány divatbaki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csak úgy kapkodjuk a fejünket, hány híresség érez késztetést arra, hogy mutogassa bájait ország-világ előtt. Azonban az igazán szédületes visszhanghoz ma már valóban nagyot kell villantani. A Life.hu bemutatja a sztárvilág profi villantóit.

A magamutogatás, valljuk be, egyáltalán nem napjaink találmánya. A sztárok csupasz domborulatainak és lenge ruhadarabjainak kivesézése különösen a '80-as, '90-es évek felkapott témája volt, ám népszerűségéből mit sem veszített Madonna, Samantha Fox vagy éppen Pamela Anderson. Ezek a hölgyek mind-mind kitettek magukért. A kritikusok hetekig cikkeztek a szabados megjelenéseikről, ízléstelen alakításaikról, de a rajongók persze odavoltak értük. A tálcán kínálkozó alkalmakat imádta a sajtó, akárcsak maguk a sztárok. Hiszen ha éppen nem akadt egyéb, egy-egy szaftos kis villantás komoly löketet adhatott, ha nem is a karriernek, de az ismertségnek biztosan.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Samantha Fox

Samantha Fox derékban elnyesett pólói követték a kor divatját, és nem utolsósorban hódoltak az énekesnő exhibicionizmusának, hiszen így egy könnyed karmozdulattal villanthattta ki dús kebleit szeretett közönsége legnagyobb örömére. A leckét a pop nagyasszonya is feladta. Produkcióiba még a legedzettebbek is könnyedén belepirulhattak. Az 1984-es MTV díjkiosztón Madonna pucér hátsójával például tévénézők milliói szembesülhettek, mikor az énekesnő menyasszonyi ruhában hemperegve a Like A Virgin utolsó refrénjénél "megszabadult" a fodrok takarásától, de teljesen. Nem kisebb felháborodást váltott ki Vogue című klipje sem, melyben mellei szemeztek a kamerákkal egy áttetsző csipkefelsőn keresztül bimbóstúl, természetesen. Az egykori szexszimbólum, Pamela Anderson sosem igyekezett különösképpen a méretes kebleit takargatni. Mellei gyakorta buggyantak is ki égnek meredve a spagettipántos semmiségek alól, melyek a szőkeség kedvencei mind a mai napig. Az urak kitörő lelkesedésétől eltekintve a közvélemény és a sajtó megbotránkozva nézte az "ezt mutasd meg" szellemet. Undorítónak és visszataszítónak tartották a hírességek divatkirohanásait.

Ma már nemcsak a sajtó és a publikum lett acélosabb, de a sztárok is merészebbek lettek, és a címlapokért folyó küzdelemben jóval rafináltabb módszerekhez folyamodnak. Eljött a mellek legkacifántosabb mutogatásának kora, a combok, a mély hátdekoltázsok és a bugyik megvillantásának időszaka. Az azonban bizonyos, ahogyan korábban, úgy napjainkban is a mutatós domborulatokkal szemben elnézőbb a közönség. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne tudná napokig élezni nyelvét egy-egy balul elsült összeállításon. Így járt a kedvelt topmodell, Abbey Crouch is. Az ifjú futballistafeleségnek a pózolás hevében a ruhája egyszerűen szétnyílt, megvillantva a modell fekete selyem alsóneműjét. Tetszetős domborulatairól és kivillanó bugyijáról persze napokig cikkeztek. Még szerencse, hogy elővigyázatos volt, már ami alsóneműjét illeti. Az inspiráció Angelina Jolie-tól származhatott, aki az idei Oscar-gálán mélyen felvágott Versace ruhakölteményben forrósította fel a hangulatot, előkapva kissé inas, ám még így is meglehetősen formás lábait.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Nem így számos híresség, akik - fittyet hányva a korukra - elfedésre méltó porcikáikat szemrebbenés nélkül mutogatják. Sophia Loren, az olasz filmipar koronázatlan királynője egykor büszkén villanthatta meg bájait. A nagymamakorú Sophia ezzel valahogy ma sincs másként. Méretes, ám korántsem feszes keblei majd kibuggyannak ruháiból. Az öregedés kérdését pedig Melanie Griffith és Cher sem kezelik jobban. A sajtó hangos a plasztikai műtétek és a rosszul megválasztott ruhadarabok hírétől. Cher testhezálló, csillogó-villogó fellépőruhái még a farsangi időszakban is merész darabok lennének, nem beszélve az énekesnő "volt-nincs" mimikájáról, ám nincs lemaradva Griffith sem, aki notóriusan közszemlére teszi minden testtáját, melyeket már kevéssé volna ildomos, sőt.

A legújabb hóbort pedig, melynek a sztárok előszeretettel hódolnak, a jótékony-villantás. A nem éppen visszafogott gondolkodású Rankin egy, a figyelmet felhívni akaró program keretein belül fotózott hírességeket meztelenül. A felkérésre többek között Ben Kingsley, Lizzy Jagger, Jerry Hall és Mark Foster sem tudott nemet mondani. A Fishlove kampányban a sztárok pucér testükön halakat viselve fejezték ki, mennyire közel érzik magukat a tengerek élővilágához. A kritikusokat azonban még a nemes szándék sem tudta meghatni. Gyomorforgatónak, förtelmesnek találták a képeket. Ennek ellenkezőjéről pedig sem a sztárok, sem pedig a művész nem tudta meggyőzni őket. Így már csak abban reménykedhetünk, hogy a sikamlós fotók mégiscsak beúsznak a gondolatokba és a kezdeményezésnek a negatív visszhang dacára is lesz foganatja.

Divatbotrányok: Yves Saint Laurenthttp://www.life.hu/legytrendi/20121026-divatbotranyok-yves-saint-laurent-divattervezo-a-tokos-trukkok-mestere.htmlDivatbotrányok: Női modellek méretes hímtaggalhttp://www.life.hu/legytrendi/20121018-divatbotranyok-noi-modellek-meretes-himtaggal-ime-hires-androgun-modellek.htmlDivatbotrányok: Tom Ford, a szexista gentleman (18+)http://www.life.hu/legytrendi/20121005-divatbotranyok-tom-ford-a-szexista-gentleman.htmlDivatbotrányok: Vivienne Westwood, a divatvilág vörös démonahttp://www.life.hu/legytrendi/20120925-divatbotranyok-vivienne-westwood-divattervezo-a-divatvilag-voros-demona.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.