fashion week lábbeli cipő csizma tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyakran tapasztalhatod, hogy ami praktikus, az nem feltétlenül trendi. A Life.hu annak járt utána, vannak-e olyan csizmák a piacon, amelyek megfelelnek két alapvető kitételnek, amelyet a téli lábbelik felé támasztunk: egyszerre legyen meleg és divatos.

Az ideális csizma az lenne, amelyik egyrészt divatos, ugyanakkor víz- és latyakálló, nem csúszik a talpa a jégen és a hóban, ráadásul bármennyit ácsoroghatunk benne a hidegben, meg sem érezzük a mínuszokat. Ha viszont éppen nincsen nagyon hideg, akkor is viselhetjük, mert nem izzad meg benne a lábunk. Mivel ilyen cipő nem létezik, a vásárlás előtt mérlegelni kell, milyen reális elvárásaid vannak a téli csizmával kapcsolatban, és milyen kompromisszumokat vagy hajlandó bevállalni vagy a szépség vagy a praktikum tekintetében.

Platformcsizmák

A platformtalpak szezonok óta jelen vannak a divatban, idén télen is az egyik legerősebb irányvonal, ha a talpról van szó. A vastagított talprész viszont nemcsak divatos, hanem praktikus is, hiszen sokkal kevésbé érzed a hideget, mintha vékony talpú darabot választanál. Ráadásul a magas talprész miatt a cipő akár latyakos, nedves időben is viselhető. Ha a választott darab bőrből készül, nagyobb az esélye, hogy nem ázik be, ezek viszont sokszor drágábbak is, mint a műbőr változatok. A platformcsizmák közül nagyon csinosak a magas sarkú darabok, ezeknél viszont arra vigyázz, hogy a magas sarok hóban és jégen nem elég stabil.


1. Zara - 27.995 forint, 2. Stradivarius - 25.995 forint, 3. Deichmann - 17.990 forint, 4. Deichmann - 8.990 forint,
5. ASIA Center - 8.900 forint

Éktalpú csizmák

Ha hó- és latyakálló, meleg és divatos, ugyanakkor az előbbi kategóriánál stabilabb darabot szeretnél, akkor neked találták ki a szezon másik nagy kedvencét, az éktalpú bokacsizmát - ezek közül is a fűzős, száruk tetején szőrme- vagy irhaszerű anyaggal díszített darabokat. Ezeket viselheted stílusában hozzá illő csőfarmerhez, vastag harisnyával rövidebb ruhához, sorthoz, leggingshez is.


1. Tamaris (Cipoplaza.hu) - 31.990 forint, 2. Stradivarius - 19.995 forint, 3. Mango - 27.995 forint,
4. ASIA Center - 5.900 forint, 5. ASIA Center - 5.800 forint

Hótaposók

Az ausztráliai és új-zélandi uniszex, báránybőrből készült Ugg csizmák az 1990-es évek végén váltak az Egyesült Államokban divatkellékké. Nem egy sztár közbenjárt a népszerűsítésükben - Pamela Anderson és Britney Spears rendszeresen viselték télen-nyáron. Az Uggra hasonlító darabok azóta is a legdivatosabb csizmák közé tartoznak világszerte annak ellenére is, hogy nem kifejezetten csinos darabok. A bumfordiságukat viszont csinos sorttal, csőfarmerrel, szexi pulóverekkel tudod ellensúlyozni. Arra figyelj, hogy attól, mert valami hótaposónak néz ki, nem biztos, hogy vízálló. Az viszont biztos, hogy száraz, de hideg időben - főleg egy szőrös téli talpbetéttel felturbózva - melegen tartják a lábad.


1. New Yorker - 9.890 forint, 2. Deichmann - 12.900 forint, 3. Vagabond - 40.990 forint,
4. Pull & Bear - 9.995 forint, 5. ASIA Center - 5.400 forint

Trendi síkabátok - nem csak a pályárahttp://www.life.hu/legytrendi/20121104-trendi-sikabatok-nem-csak-a-palyara.htmlÁtalakítunk! Szuperdögös nő lett Ágihttp://www.life.hu/legytrendi/20121106-atalakitunk-nanasi-pal-fotomuvesz-es-holdampf-linda-az-xfaktor-stylistja.htmlÍgy viseld a szoknyát a hideg napokonhttp://www.life.hu/legytrendi/20121102-igy-viseld-a-szoknyat-telen.htmlPufi, szőrös, hófehér - A legtrendibb télikabátokhttp://www.life.hu/legytrendi/20121028-a-legtrendibb-telikabatok-2012re.htmlCsak dobd a válladra! - Az ősz slágere a pelerinhttp://www.life.hu/legytrendi/20121026-pelerin-poncso-kepp-az-osz-slagere.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.