fashion week probléma lábfej csizma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába kelletik magukat a kirakatokban szebbnél szebb, díszesebbnél díszesebb csizmák megszámlálhatatlan fazonban, a bőséges kínálat sok esetben nem fedezi a valódi igényeket. A Life.hu megmutatja, milyen csizmát válassz, ha vastag a vádlid, ha széles a lábfejed, vagy ha alacsony vagy.

Segítség, vastag az alsó lábszáram!

A vastag lábszár és a széles vádli sok bosszúságot okoz akkor, ha csinos csizmát szeretnél. Elsőre nem tűnhet túl praktikus tanácsnak, de érdemes megjegyezni, hogy minél több látszik a lábfejből, annál vékonyabbnak tűnik a lábad. A csizma esetében ennek a szabálynak nem sok hasznát veszed, de összegyűjtöttünk néhány tippet, amire figyelned kell. Egyik ezek közül, hogy például a fényes, világos, rojtos, keresztirányban ráncolt, széles pántos vagy csatos darabok csak tovább erősítenek. A most divatos, vaskos motoros csizma fazon szintén nem állnak túl jól a vastag lábakon. Érdemes a harisnyáddal megegyező színű vagy nagyon hasonló csizmát viselned, az eltérő szín ugyanis nemcsak rövidíti, de szélesíti is a lábat. Ráadásul ha a csizma szára a vádlid legszélesebb pontjánál végződik, szintén előnytelenül szélesít.

A Life.hu tippje: A legegyszerűbb egyszerű fazonú, gumírozott vagy állítható szárú, fekete csizmát venni, de kihasználhatók a sötétbarna különböző árnyalatai is.


1. Deichmann - 9.900 forint, 2. Vagabond - 43.990 forint, 3. Zara - 24.995 forint

Segítség, széles a lábfejem!

Legelőnyösebbek a klasszikus körömcipőhöz hasonló sima fazonú darabok, tehát a lábfejen ne, a csizma szárán viszont lehetnek díszítések. A fűzős darabok még inkább hangsúlyozzák a lábfej szélességét, ezért ezeket inkább felejtsd el. Figyelj oda a cipő orrára is, ez legyen inkább hegyesített vagy szögletes, mint kerek. A kicsi sarok szinte minden esetben előnyös, de a finom, törékeny daraboktól, a nagyon magas sarkaktól, a több színű cipőktől tartózkodj!

A Life.hu tippje: Bokacsizmát ugyan viselhetsz akkor, ha széles a lábfejed, de ez a fazon - bármennyire divatos is - csak nagyon keveseknek áll jól. Akkor válaszd, ha a lábad amúgy hosszú és vékony. A legjobb, ha térd fölé érő szoknyát, sortot vagy ruhát húzol hozzá, különben lerövidíti a lábaidat.


1. Deichmann - 9.900 forint, 2. Montonelli / Cipoplaza.hu - 18.150 forint, 3. New Yorker - 8.990 forint

Segítség, alacsony vagyok!

Ugyan él az a tévhit, mely szerint a magas sarkú cipő nyújtja a lábat, azért azt hozzá kell tennünk, hogy a túl magas sarok kivételt képez ez alól. Semmi sem nevetségesebb annál, ha valaki óriási sarkakkal próbálja kompenzálni a testmagasságát. A sarok - ha magas is - legyen kényelmes, tudj benne könnyen járni, sőt, akár szaladni is! A boka körüli díszítések, ráncolások, szíjak, csatok optikailag vastagítják és rövidítik a lábat - ezeket inkább kerüld. Nem kell a fekete színhez ragaszkodnod: próbálj fel barna, burgundi, csau színű vagy szürke darabokat is. Arra is figyelj, hogy a csizma szára legalább a térdkalácsod aljáig felérjen.

A Life.hu tippje: Ha nem szeretnél térdig érő csizmát, az sem baj. Viszont ebben az esetben kizárólag a csizma színével azonos színű harisnyával viseld az álomdarabot, különben rémesen lerövidíti a lábad és még alacsonyabbnak tűnsz.


1. Mango - 39.995 forint, 2. Stradivarius - 25.995 forint, 3. Deichmann - 14.900 forint

Divatbotrányok: A miniszoknya születésehttp://www.life.hu/legytrendi/20121115-mary-quant-divattervezonek-koszonheto-a-miniszoknya.htmlRendelj a neten! - Ruhavásárlási kisokoshttp://www.life.hu/legytrendi/20121114-internetes-ruhavasarlas.htmlKötve hisszük! - Meleg téli kiegészítőkhttp://www.life.hu/legytrendi/20121112-sapka-sal-kesztyu-meleg-teli-kiegeszitok.htmlÁtalakítunk! Igazi sztárnak érezte magát Zsófihttp://www.life.hu/legytrendi/20121113-atalakitunk-nanasi-pal-fotomuvesz-es-holdampf-linda-az-xfaktor-stylistja.htmlKismama vagy? Így öltözz a télenhttp://www.life.hu/legytrendi/20121112-teli-divat-kismamaknak.htmlPihe-puha kötött ruhák télrehttp://www.life.hu/legytrendi/20121104-kotott-puloverek-ruhak-telre.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.