Tizenharmadik gyerekét várja a 46 éves béranya

fizetség hivatás terhesség szülés termékenység munka béranya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 46 éves Carole Horlock, a világ legtermékenyebb béranyája jelenleg tizenharmadik gyerekével terhes, azonban előrehaladott életkora miatt ez lesz az utolsó szülése. Carole szívesen szülne még, de az orvosok szerint már túl magas lenne a kockázat.

Carole Horlock november elején érezte először rugdosni hasában növekvő gyermekét, ami minden kismama számára egyedülálló érzés. Kevesen ismerik nála jobban ezt az érzést, ugyanis jelenleg tizenharmadik babáját várja. A szülést követően azonban Carole egyetlen ölelés nélkül továbbadja az újszülöttet egy párnak, akiknek természetes úton nem születhetett gyereke. 46 éves korára Carole Horlock lett a világ legtermékenyebb béranyája. Fotót itt láthatsz Carole-ról.

Évekkel ezelőtt, egy alkalommal Carole kínos helyzetbe került, mikor nyilvánosságra került, hogy a születendő kisfia nem a terméketlen szülők mesterséges megtermékenyítéséből származott, hanem természetes úton, saját élettársától. Ennek ellenére Carole lemondott saját gyerekéről a meddő pár javára. Carole életet adott egy kettes és egy hármas ikerpárnak is, így összesen kilenc terméketlen pár köszönheti neki a gyerekét.

Thinkstock
Thinkstock

Ha minden jól megy, a nő tizenharmadik gyereke jövő áprilisban fog világra jönni, ezt követően Carole nem tervez több gyereket vállalni. "Muszáj abbahagynom a korom miatt. Én szívesen szülnék még, de 46 éves vagyok, és az orvosok szerint túl nagy lenne a kockázat még egy gyerek vállalása esetén" - mondta a rekorder béranya.

"Sokan kérdezik, hogy vagyok képes lemondani egy kisbabáról, aki biológiailag az enyém. Azt szoktam válaszolni, hogy soha nem mondanék le a babákról, ha nem tudnám, hogy fantasztikus szülőkhöz kerülnek a gyerekek, akik nagyon vágytak rájuk, és biztosan szeretni fogják őket" - nyilatkozta Carole a Daily Mail tudósítójának.

Természetesen Carole nem ingyen vállalja a béranyaságot. Hivatalosan ugyan illegális fizetni a béranyáknak, de a terhességhez kapcsolódó "költségek" fedezéséhez körülbelül 10 000 angol fontot (kb. 3,5 millió forintot) szoktak fizetni a meddő párok. Carole határozottan elutasítja, hogy csak a pénzért vállalná a béranyaságot: "Még a feltételezés is sértő. Hétköznapi pároknak segítek, és mindenki annyit fizet, amennyit meg tud engedni magának."

Carole két kivétellel minden párral tartja valamilyen szinten a kapcsolatot, és a gyerekek is tisztában vannak vele, hogy Carole szülte őket. "Ha idősebbek lesznek, és esetleg találkozni szeretnének velem, én örömmel látom bármelyik gyereket" - mondta Carole, aki azt állítja, hogy nem gondol túl gyakran a babákra. "Csak anyák napján szoktam rájuk gondolni, és olyankor eszembe jut a sok boldog anya, akin segíteni tudtam" - tette hozzá a nő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.