fashion week pornó szex Madonna Suzi Quatro Lady Gaga botrány Olivia Newton-John
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fedetlen keblek, popsik, puncik, vadító bőrszerkók és szegecsek. A színpadok aranytorkú madárkái már-már szoftpornós farsangi jelmezekben illegnek. Ilyen lenne a popszakma 2012-ben? A Life.hu Divatbotrányok sorozatában a magamutogató énekesnők kerülnek terítékre.

Ha egy mutatós, fiatal hölgy bőrruhát ölt, basszusgitárt ragad és mindezek mellé kemény rockot énekel, igazi kis nyalánkságnak számít. A glamrock egyik legnagyobb követője, Suzi Quatro anno a hetvenes évek elején is így cselekedett, sikere pedig nem is maradt el. Különleges színezetű, fátyolos hangja és basszugitáros tehetsége kiemelték a kortársai közül. A védjegyévé vált döglesztő bőrszerkóit mindig kacér tupírral felturbózó énekesnő azonban legendás sminkellenes hírében áll, különösen, ami a színpadot illeti. A felismerhetetlenségig mázolt ábrázatot vagy a női bájak bőkezű villantásait elítélő Suzi Quatro kitart amellett, hogy a pódiumon csakis a zenéé legyen a főszerep.

Sztárok akkor és most! Nézegess képeket!



Így pedig nem is meglepő, hogy a véleménye meglehetősen lesújtó a popszakma jeles képviselőiről, akik szerinte förtelmes, kiábrándító ruhadarabokban vonaglanak. Két lábon járó szexhirdetéshez hasonlítja őket Suzi, miközben klipjeik a pornográfia és a perverzitás határait súrolják. A 62 éves énekesnő úgy véli, napjaink felhozatala "léket kapott". A rock- és popzene ismert bálványai megelevenedett szexuális tárgyakként jelennek meg, amiért pedig a nagyérdemű egyáltalán nem okolható. Quatro azonban imádja az őrületes popdívát, Lady Gagát, igaz, nem minden tekintetben. Szédületes tehetségnek tartja, azt azonban nem érti, hogy valójában mi is a célja imázsával. Gaga még a Madonna, Kylie és Britney utáni világban is képes volt valami újat és frisset alkotni, felkavarva a kedélyeket. Mondhatnánk, hogy nincs új a Nap alatt, hiszen közel három évtizede már ott volt Madonna Louise Ciccone, aki csajokkal csókolózott egy szál rózsafüzérben, miközben transzvesztita fiúk udvarolták körbe. Gaga mégis amolyan 2012-es változatban teszi mindezt.

A hölgynek és terebélyes méretű stábjának azonban már egyre nagyobb erőfeszítésekre lehet szüksége, hiszen a világ lassan immunissá válik a közel 7-8 perces sokkterápiáira. Igaz, videói a maguk nemében zseniálisak, ám képei és mondanivalója olykor dupla 18-as karikáért kiált.

Nem is beszélve a bennük lavírozó félmeztelen vagy épp bizarr stílusban feltűnő énekesnőről, a túlfűtött erotika és a perverzitás abszurd mixét megtestesítve. Lakk, latex és bőr, minden mennyiségben. Elképesztő, olykor félelmetes maszkok, döbbenetes parókák, ostor, apácaruha és vallási momentumok egész tárháza. Szinte képtelenség menekülni előle. Lady Gagát senkinek sem kell bemutatnunk. Nyilván ez is a célja.

Suzi Quatro azonban továbbra is bízik abban, hogy liblingje idővel átgondolja a kérdést és jegeli az erotikát a művészetében, nem is beszélve a perverz faktorról. Madonnával kapcsolatban már korántsem ilyen bizakodó. A pop nagyasszonyának legutóbbi alakítását tekintve ezen nem is lehet csodálkozni. Madonna, aki sosem volt híres szégyenlős, vagy éppen visszafogott mivoltáról, legutóbbi koncertjén kis híján puncit villantott. Bár túl az ötvenen is irigylésre méltó formában tombolt a színpadon, kicsit azért túllőtt a célon. Melltartó, fűző és tangabugyi - a trió már önmagában is némi alulöltözöttségről árulkodik, neki azonban ez sem volt elég. Madonna olyan tangabugyit választott, melynek még a tangához képest sem volt erőssége a takarás. Rajongói persze mindent elnéznek neki. A merész fellépőruháról készült fotót itt nézheted meg.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A kis Olivia Newton John már labdába sem rúghatna a megelevenedett szexfantáziák között, akik bőrszerkóban és harisnyatartóban parádéznak, olykor a felismerhetetlenségig kimázolva. Mi több, itt már a kéjelgő kisiskolásnak öltözött Britney-nek sem teremne túl sok babér. Na de mi jöhet még?


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.