40 kilót fogyott és személyi edző lett Tanyából

kövérség elhízás egészséges életmód fogyókúra kiegyensúlyozottság mozgás edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 31 éves Tanya Oliver-Grieves mindig is otthonülő típus volt, aki unalmában eszegetett, így az évek alatt észrevétlenül kúsztak fel rá a felesleges kilók. Miután azonban sikeresen megszabadult csaknem 40 kilótól, elhatározta, hogy másoknak is segíteni szeretne a fogyásban.

Tanya éppen 114 kiló volt, mikor megelégelte korábbi egészségtelen életmódját, és elhatározta, hogy mindent megtesz a sikeres és tartós fogyás érdekében, mivel mindössze 165 centis magasságához képest a testsúlya alapján a testtömeg-indexe (BMI) 40 fölött volt, ami kóros elhízottságra utalt.

Forrás: Northfoto
Forrás: Northfoto

"Képes voltam bármikor bármit befalni, szinte megállás nélkül nassolgattam. Akármikor a kezem ügyébe került egy keksz, sós rágcsálnivaló vagy készétel, gondolkodás nélkül megettem. Ha ételt rendeltünk, a férjem és én mindig két külön óriáspizzát kértünk" - emlékezett vissza korábbi szokásaira Tanya. "Csak úgy bírtam felkelni a kanapéról, mint egy kilenchónapos terhes kismama, teljesen kimerültem, és kapkodtam a levegőt, mire felkapaszkodtam a lépcsőn az emeletre, és még a két perc sétára lévő boltba is csak kocsival voltam hajlandó elmenni."

"Alig bírtam a tükörbe nézni, kerültem az embereket és depressziós lettem, gyakorlatilag el sem hagytam a lakásomat. A fordulópontot aztán az jelentette az életemben, mikor a kisfiam, Daniel elkezdett járni, és arra gondoltam, hogy mi lesz, ha egyszer látom, hogy mindjárt leesik valahonnan, én meg túl kövér és lassú vagyok ahhoz, hogy elkapjam. Ekkor felismertem, hogy változtatnom kell, és elhatároztam, hogy lefogyok, de éppen ekkor újra terhes lettem, úgyhogy el kellett halasztanom az életmódváltást" - mesélte Tanya a Journal Live újságírójának.

Második gyereke, Tyler születése után Tanya elkezdett interneten egészséges recepteket keresgélni és vásárolt egy Wii Fit videojáték-programot is, amivel el tudott kezdeni mozogni anélkül, hogy el kellett volna hagynia a lakását. A lassú fogyás mellett Tanya önbizalma fokozatosan visszatért. Eleinte hetente 2-2,5 kilótól is megszabadult, később a fogyás mértéke heti 1 kiló körül stabilizálódott.

Forrás: Northfoto
Forrás: Northfoto

Tanya végül 18 hónap leforgása alatt összesen 38 kilót adott le, és elhatározta, hogy másoknak is segít a fogyásban, ezért felmondott korábbi munkahelyén és elindította saját üzleti vállalkozását, ahol számos mozgásforma, köztük, zumba, bokszedzés, aerobik és személyre szabott edzéstervek közül lehet válogatni. "Soha életemben nem voltam ilyen kiegyensúlyozott és boldog, örömmel tölt el, hogy a mozgás örömét láthatom a vendégeim arcán, és segíthetek nekik a fogyásban" - mondta Tanya.

A jövőben nem lesz kövér senki?http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121203-elhizas-elleni-injekcioval-kiserleteznek-a-kutatok-egyelore-sikerrel.htmlHiába 45 kiló, Hiennek is feszesítenie kellhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121129-ez-zsir-magazin-32-adas-hien-nem-konditermes-tipus-inkabb.htmlLászló: "Álltam a szavam, ami a kockás hasat illeti"http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121129-kockas-hasa-lett-harom-honap-alatt-laszlonak.html"38 kilót fogytam - így sokkal jobb anya lettem"http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121128-38-kilot-fogyott-mindossze-6-honap-alatt-egy-no-hogy.htmlEgyre korábban serdülnek a gyerekekhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121127-egyre-korabban-serdulnek-a-gyerekek-a-gyorskaja-es-az.htmlMáté Kriszta: "Ami finom, azt mind megesszük"http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121123-mate-kriszta-musorvezeto-csaladjaban-a-gyerekek-egeszsegesen-etkeznek.htmlA vécéülőke tisztább, mint a mosogatószivacshttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121121-felmeresek-szerint-a-veceuloke-tisztabb-mint-a-husvago-deszka.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.