Romantikázz a "szökőkutak városában" - Mila Kunis és Ashton Kutcher nyomában

Ashton Kutcher Mila Kunis utazás szórakozás program szabadidő sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Maradt még az idei évre pár nap szabadságod, és a pároddal szeretnél egy rövidebb téli kiruccanásra elszökni? Az érzéki Róma a tökéletes helyszín erre, nem véletlen, hogy világhírű művészek, írók és költők szerettek bele az olasz életérzésbe. Ha kéz a kézben csatangolsz kedveseddel az ódon házak övezte utcákon, téged is megérint a régmúlt idők hangulata, és mindig visszakívánkozol ide.

Időutazás ókori díszletek között

Róma annyi különleges látnivalót tartogat, hogy többhetes tartózkodás is kevés lenne ahhoz, hogy mindent megnézz, ezért ha csak pár napod van, okosan kell beosztanod az idődet. A főváros egyik szimbóluma a monumentális méretű ókori emlékmű, melyet a Flavius-dinasztia első császára építtetett. A Római Birodalom legnagyobb amfiteátruma elsősorban azért épült, hogy barbár játékokkal szórakoztassa a tömegeket. A Colosseum melletti Forum Romanumban megcsodálhatod az antik főváros háromezer éves múltját, innen pedig felsétálhatsz a Palatinus-dombra, ahol a mítosz szerint i. e. 753-ban Romulus megalapította Rómát. Ha rajongsz az ókori építészetért, kihagyhatatlan program a gyönyörű Pantheon épülete és a Capitolium, melynek több épületét a reneszánsz zseni, Michelangelo tervezte át.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Sétálj végig a Villa Borghesen

Ha van egy kis időd, feltétlenül látogass el Róma legnagyobb közparkjába, ami zöld oázis maradt az egyre bővülő nyüzsgő metropoliszban. Az ősfákkal és hatalmas pázsitokkal teli parkot szökőkutak, templomok és szobrok szegélyezik, illetve múzeumok is találhatók. A villa és a több mint 5 hektáros kert a Borghese hercegi dinasztia egykori nyári rezidenciája volt, ahol megcsodálhatod a világ egyik legrégibb állatkertjét is. Feltétlenül látogass el a Villa Borghese épületében lévő galériába, ami a világ legismertebb és legértékesebb magángyűjteményét mutatja be, és olyan géniuszok műalkotásaival találkozhatsz itt, mint Raffaello, Rubens és Tiziano. A kiadós séta után ülj ki a hangulatos Piazza di Spagnára, melynek szíve a Spanyol lépcső, és add át magad az olasz életérzésnek. A városban szinte minden téren csobog egy szökőkút, a legszebb a Piazza Fontana di Trevin található, és ha vissza szeretnél térni az Örök Városba, dobj aprót a kút vizébe.

Ahol minden falat egyedülálló kulináris élmény

Rómában szinte szentségtörésnek számít, ha ketchupot kérsz a pizzára. Az autentikus olasz pizza mindig vékony tésztájú, és fatüzelésű kemencékben sütik, amit rengeteg helyen megkóstolhatsz, például a Da Remóban, a La Fucinában vagy a La Rioniban, de kipróbálhatod a vegán variációkat is a Life Pizzeria Bióban. A világhírű olasz fagylaltot (gelato) télen sem szabad kihagynod, melyet kizárólag friss alapanyagokból készítenek, és ha igazán különleges ízekre vágysz, Olaszország legnagyobb fagylaltozója (a Fassi) megér egy látogatást. Rómában a borimádatnak is hódolhatsz, hiszen szinte minden utcában remek borüzletek várnak, de ha ebből is a legexkluzívabbat keresed, az Al Vino Vino Al-ban több mint 500-féle bor közül válogathatsz.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A Life tippje:

Ha isteni olasz nedűket kóstolnál, ne hagyd ki az Antica Enoteca di Via della Croce-t, ami a művészek kedvenc törzshelye, vagy a rendkívül hangulatos Il Goccettót.

"La dolce vita" - A sztárok útja is Rómába vezet!

Mila Kunis néhány héttel ezelőtt Rómában forgatta legújabb filmjét, és Ashton Kutcher megragadta a lehetőséget, hogy néhány romantikus napot töltsön gyönyörű kedvesével. A színészpárt kéz a kézben sétálgatva fényképezték le, miközben Róma utcáin meghitten andalogtak, és a jelek szerint nem igazán foglalkoztak a rájuk szegeződő szempárokkal. Bár mindketten meglehetősen hanyagul voltak felöltözve, úgy tűnt, a csípős hideg sem szegte kedvüket, még hajnalban is önfeledten sétáltak a macskaköves utcákon. Mila és Ashton előbb a Boccondivino étteremben ebédelt, majd a lesifotósok elől igyekeztek eltakarni arcukat egy nagy esernyővel, amikor késő este elhagyták a híres Antica Pesa éttermet. A pár vacsorára több olasz specialistást is rendelt, beleértve a pármai sonkás bruschettát, a parmigiana módra készült padlizsánt és a csicseriborsós pastát. A bájos színésznő a forgatási szünetekben még arra is szánt időt, hogy a szexi amerikai színésszel, James Francóval részt vegyen a Haitin élő gyermekek megsegítésére rendezett exkluzív koktéleseményen a híres Vhernier Boutique-ban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.