5 perces smink későn kelőknek - Lépésről lépésre

a nap cikke szépségápolás smink szépség lustaság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Képtelen vagy reggelente kimászni az ágyból? Folyton késésben vagy, mert túl sokat pepecselsz a tükör előtt? Akkor az 5 perces sminket neked találták ki!

A meleg ágyban feküdve reggel fájdalmas érzés arra gondolni, hogy azért kell fél órával korábban kelni, hogy még legyen időd a sminkedre is. De miért töltenél ezzel 25 percet, ahelyett, hogy mindössze 5 perc alatt végeznél? A következőkben megtudhatod, hogyan lehetsz ilyen minimális idő alatt is üde és kisimult - még a korai hideg, téli reggeleken is.

Előkészületek: így spórolj az idővel!

A szép smink alapja az ápolt, szép bőr, amihez pedig megfelelő arcápolóra van szükség. Elengedhetetlen egy jó bőrtisztító használata reggel, valamint a bőrtípusodnak megfelelő arckrém. Ezek használata már önmagukban igénybe venne 5 percet, ezért trükközz: zuhanyozás közben gondoskodj az arctisztításról, de gyors mozdulatokkal akkor is áttörölheted az arcod a lemosóval, amikor várod, hogy felforrjon a víz a reggeli kávéhoz vagy teához.
Ezután vidd fel az arckrémet, amelynek kis időre lesz szüksége ahhoz, hogy beszívódjon a bőrödbe: ez éppen elég arra, hogy fogat moss. Ha az alaplépésekkel végeztél, jöhet a smink.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A tökéletes alapozás - 3 percben

A smink legfontosabb része a megfelelő alapozás. Ha gyorsan túl akarsz lenni a dolgon, akkor a korrektort, az alapozót és a púdert egy lépésben kell felvinned - kompakt alapozó formájában. Ma már számos márka választékában találni tökéletes fedést biztosító, matt hatású alapozókat, melyekkel kiváltható a korrektor és a bőr zsíros fényét elfedő púder.
Ha szánsz időt arra, hogy megtaláld a bőröd színével tökéletesen megegyező árnyalatú alapozót, akkor nyert ügyed van, hiszen ezzel pillanatok alatt elvégezheted az alapozást, és attól sem kell tartanod, hogy helyenként alapozócsík marad az arcodon, hiszen a színe nem üt el a bőrödétől. Szivacs helyett nyugodtan használd az ujjaidat, egyszerre kevés alapozót vigyél fel az arcbőrödre, és középről kifelé haladj. Az állad alatt laza mozdulatokkal húzz le az alapozóból egy keveset a nyakadra is, hogy garantáltan tökéletes legyen a végeredmény.

Fókuszban a szempillák - 1 percben

A reggeli smink akkor jó, ha látványra kisimul tőle a bőr, üde lesz az arc, és nyílt a tekintet. A szemhéjfesték, a szemceruza és a szemhéjtus sokat segíthet az igéző tekintet elérésében, de sajnos sok időt vesz igénybe. Ahelyett, hogy ezzel a hárommal bajlódnál, fókuszálj a szempilláidra! Szerezz be egy szempillagöndörítőt, ezzel az eszközzel alig 15 másodperc alatt ívelheted a pilláidat. Egy kevés szempillaspirál, és máris frissebbnek tűnsz majd. (A szempillaspirálok közül is olyat érdemes használnod, mely több funkciót egyesít. Ma már a legtöbb márka kínál olyan terméket, mely egyszerre gondoskodik a hosszabbításról, a göndörítésről és a pillák dúsításáról.)

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Üde pír, ragyogó bőr - 1 percben

A tökéletesen alapozott bőr még szebb látványt nyújt, ha egy kis természetes pírt kapnak az orcák. Mivel nincs sok idő a jól átgondolt, lassú ecsetvonásokra, tanácsos bronzosító készítményt választanod, mely nem kipirult hatást kelt, hanem csupán enyhe, szélfútta, természetes pírt kölcsönöz az arcodnak. Választhatsz matt típust, de egy kis csillogás sem tesz rosszat a szürke reggeleken. Lehetőleg nagy, kerek pirosítóecsettel vidd fel a bronzosítót a járomcsontodra, középről kifelé haladva egy, legfeljebb két elnagyolt mozdulattal.

Csábító ajkak - és már indulhatsz is!

A sminket szájfénnyel fejezd be. Rúzsozni most nincs idő, de nem is feltétlenül szükséges reggel - ha mégis kedveled a rúzst, tedd a táskádba, majd lesz időd délelőtt feltenni már a munkahelyeden. Egy lágy, diszkréten csillogó szájfény tökéletesen megteszi, mely természetes hatást nyújt. A túl erős árnyalattól a szájfény esetében is óvakodj, ehhez az ötperces reggeli sminkhez nem illik a túlságosan domináns ajakszín.

Pigmentek - Sminkelj varázsporral!http://www.life.hu/szepulj/smink/20121210-igy-hasznald-a-pigmenteket-hogy-gyonyoru-legyen-a-sminked.htmlAmikor balesethez vezet a sminkeléshttp://www.life.hu/anyaskodj/20121119-baleset-az-utakon-ezert-ne-sminkelj-vezetes-kozben.htmlExpressz sminktipp: arany szemek percek alatthttp://www.life.hu/karacsony/szepseg/20121202-adventi-szepsegtipp-december-7-arany-szinu-smink.htmlÍgy sminkelj télen: Praktikák a tartós sminkeléshezhttp://www.life.hu/szepulj/20111117-igy-sminkelj-telen-praktikak-a-tartos-sminkeleshez.html3 ütős smink az ünnepekrehttp://www.life.hu/szepulj/20111215-3-utos-smink-az-unnepekre.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.