tévéműsor kenyérsütés gasztronómia lifenetwork programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A két ünnep között a LifeNetwork TV nem mindennapi gasztronómiai csemegékkel örvendezteti meg nézőit. Ez alkalommal azonban nem a tipikus főzős műsorok kerülnek terítékre, hanem a cél a sütés hagyományának és hangulatának a bemutatása.

Süssünk, tesó?

December 26., 27. és 28-án 13:30-tól dupla részekkel ismerhetik meg Tom és Henry Herbert világát, a Sütünk, tesó? című új angol sorozatban. A két testvér tökéletesen kiegészíti egymást a konyhaművészetben, egyetlen apró különbség az érdeklődési körükben van: Tom pékséget, Henry pedig hentesüzletet üzemeltet a mesés Gloucestershire szívében. A kulináris élmények rajongóit ötgenerációs pékmúlttal a hátuk mögött avatják be a kézműves konyha legnagyobb titkaiba. A Herbert családban azonban nem mindig békés az együtt főzés, a gasztróhősök minden részben fej-fej mellett küzdenek meg a legfinomabb pitekészítő díjáért. Saját ízlésükre formált töltött pitéjük felett pedig éhes bírák csoportja ítélkezik. Karácsony után, három napig a Herbert fiúk feltűrik az ingujjukat, előveszik a lisztet, és megmutatják legfinomabb receptjeiket.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=iTnlOuJVPLpIpDM2

Süssünk házikenyeret!

Akik december 29-30-án 20:00 órakor a LifeNetwork TV-t követik, egyedülálló kísérletnek lehetnek tanúi, melynek nem titkolt célja, hogy újra összehozzon egy közösséget, méghozzá a helyben sütött kenyér segítségével. A Süssünk házikenyeret! című minisorozatban a Yorkshire Dales-beli Bedale városka lelkésze nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy egy kenyérsütő baráti kört hozzon létre a településen. Neves és tapasztalt kézműves pékek segítségével arra keresik a választ, hogy vajon a kisváros hölgytagjaiban megvan-e a kellő elhivatottság saját közösségi pékségük megnyitásához. Ezzel párhuzamosan a régi vízimalmot is felújítják, hogy a pékek csapata a saját malmuk által helyben őrölt lisztet tudja felhasználni a kenyérkészítéshez. Számos nehézséget kell leküzdeni a résztvevőknek, amíg minden összeáll a folyamatos termelés megkezdéséhez, de egy nagy kérdés még mindig motoszkál a fejekben: vajon a város a szívébe fogja zárni a közösségi pékséget?

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=HkKA0fpYm3R3Kpnd

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.