ünneplés házibuli szilveszter szórakozás program gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár az óév ünneplése inkább a felnőttek szórakozásáról szól, valójában a gyerekek sem szeretnek kimaradni a buliból, és persze ez az a nap, amikor 8 óra után nekik sem kötelező fejest ugrani az ágyba. Olyan programot viszont, mely a szülőknek is szabadságot ad, és az apróságoknak is élvezetes, nehezen találni - de azért sikerülhet.

A legtöbb család előtt ilyenkor három választás áll: otthon maradni, a nagyszülőkre bízni a gyerekeket, vagy egy gyerekprogramot is hirdető szállodában kikötni. Bár egyik sem rossz ötlet, a legjobb mégis együtt tölteni az ünnepeket úgy, hogy mindenki jól érezze magát: ezt egy nagy házibulival, de akár otthon is megvalósíthatjátok, csak némi jókedv és kreativitás kell hozzá.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Házibuli extrákkal

Ha sok kisgyerekes ismerősötök van, a legcélszerűbb egy pizsamapartis házibulit szervezni, ahol a felnőttek és a gyerekek is jól érzik magukat egymás társaságában. Ehhez először is néhány anyukának gondoskodnia kell az ételek-italok elkészítéséről, az apukák pedig a bevásárláson túl a ház feldíszítésében segíthetnek. Persze csak a helyszín kiválasztása után: attól függően, kinek mekkora otthona van, és mennyire félti azt, egyszerűen eldönthetitek a kérdést, sőt, akár minden évben másik házban ünnepelhettek. Persze az egész csak akkor működik, ha össze tudtok fogni és beosztjátok a feladatokat. Az apukák valamelyikét el lehet küldeni vicces kalapokért, jelmezekért, sípokért, álarcokért, konfettiért, lufikért, amivel a gyerekeket tehetitek boldoggá, egy másikat pedig élelmiszerért: az ipari mennyiségű virsli mellett különleges ételeket is összedobhattok, az italokról nem is beszélve: a gyerekek szívesen mixelnek maguknak koktélokat. Bizonyos szabályok betartásával ezt meg is lehet valósítani, csak arra vigyázzatok, hogy a felnőtteknek szánt alkoholos italokhoz ne férjenek hozzá. Valakinek a zenéről is gondoskodnia kell az apróságoknak és a felnőtteknek egyaránt, de karaokézni is lehet megfelelő felszereléssel. A jókedv pedig garantált, hiszen a gyerekek kvázi elszórakoztatják magukat, így a felnőtteknek is van ideje kicsit beszélgetni, filmet nézni, énekelni, táncolni, kikapcsolódni.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Otthon a családdal

Ha nincs túl sok családos ismerősötök, vagy ők máshol ünnepelnek, akkor akár otthon is rendezhettek magatoknak szilveszteri bulit. A kelléktár nagyjából ugyanaz, mint a házibulinál, csak persze kisebb mennyiségben. Az utolsó nap az évben legyen otthon is különleges: ha teheted, készíts valami finom, ünnepiesebb ételt, szerezz be színes papírpoharakat vagy vidám szalvétákat, otthon is keverhettek koktélokat, és a lakást is díszítsétek fel közösen. Néhány lufi, különböző bolti vagy házilag készített papírdíszek már megalapozzák a hangulatot, és a délután el is telik a díszek aggatásával, vagy lufizással. Bulizós gyerekzenéket is válogathattok, amire jókat lehet táncolni, énekelni. Persze az öltözet is fontos: ha van kedvetek, rendezhettek otthon farsangot, de a kedvenc ruhájukat is felvehetik a lurkók - az álarcok, vicces kalapok pedig az este legnagyobb slágerei lehetnek. Ha bent már kipróbáltátok az összes társasjátékot, akkor sötétedés után kimehettek az utcára, vihettek magatokkal trombitákat, és okozhattok néhány nehéz percet a szomszédoknak - arra azért ügyelj, hogy ne petárdázzanak körülöttetek.

Ahogy közeledik az éjfél, úgy álmosodnak a gyerekek: a kisebbekkel akár este kilenc vagy tíz körül is koccinthattok gyümölcslével, és ágyba dughatjátok őket, de az iskoláskorú gyerekek már szeretnek éjfélig, vagy még tovább fent maradni, így addig szórakoztatnotok kell őket valahogyan.

Ha ti, szülők mindezek után még bírjátok szuflával, és elmennétek bulizni, akkor ezt előre meg lehet beszélni valamelyik nagyszülővel, aki este átmegy, és vigyázza a gyerekek álmát éjfél után, így a családi bulit és a felnőttes szórakozást kombinálhatjátok, és senki sem marad le semmiről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.