karácsony advent ünnep vásár Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közeleg a karácsony, amikor beköszöntenek a csípős mínuszok is, ám a németországi karácsonyi vásárok még a legnagyobb hidegben és a téli sötétségben is mágikus szépségűek. Használd ki ezt a páratlan lehetőséget, és kedveseddel igazán romantikus, karácsonyi mesébe illő élményekkel gazdagodhatsz.

Óbajor sárm nagyvárosi hangulattal - "Christkindlmarkt", München

A karácsonyi stressz helyett engedj meg magadnak egy kis lazítást, és látogass el Európa egyik legszebb adventi piacára. Annak ellenére, hogy a München szívében található karácsonyi vásár óriási méretű, igazán eldugott és meghitt helyek várnak, ahol gőzölgő forralt borokkal, karácsonyi süteményekkel és helyi specialitásokkal kényeztetheted ízlelőbimbóidat. Az ünnepi standok tömve vannak különleges ajándéktárgyakkal, nyalánkságokkal és tradicionális kézműves termékekkel, éjszaka pedig az egész város téli csodaországgá változik. Az alpesi hangulatot árasztó Mária tér, a csillogó díszruhába öltözött Kaufingerstrasse és Liebfrauenstrasse felidézi gyermekkorod legszebb pillanatait, de érdemes ellátogatnod a Richard Strauss-kúthoz is, ahol megcsodálhatod a németországi legnagyobb betlehemi jászolt. 2004 óta a müncheni karácsonyi vásár főszereplői a krampuszok, akik impozáns jelmezekben vonulnak végig a városon, és idén először kiállítás is nyílik "hátborzongató" hagyományaikról, amit megtekinthetsz a Vadász- és Horgászmúzeumban.
Bővebb infó: http://www.muenchen.de/

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A Life.hu tippje: A bajor népzene szerelmeseinek kihagyhatatlan program a városháza, melynek erkélyén minden este fél hatkor karácsonyi dallamok csendülnek fel.

Forró puncs, sült alma és karácsonyi kórusok Hannover utcáin

Igazi ünnepi forgatagba csöppenhetsz Németország királyi városában, ahol gyönyörű kivilágításban gyönyörködhetsz, és téged is magával ragad majd a hannoveriek szívélyes vendégszeretete. A hagyományos karácsonyi piacot a történelmi óvárosban, a Marktkirche közelében tekintheted meg, ahol a gyönyörűen feldíszített standokon csodálatos karácsonyi díszek, kerámiák, fajátékok és kézműves gyertyák között válogathatsz. Az idei adventi vásáron olyan meglepetések is várnak, mint a Ballhof téri finn karácsonyi falu - itt bepillantást nyerhetsz a középkori városi életbe -, vagy a "Kívánságerdő", ahol teljesítik kulináris kívánságaidat. A központi pályaudvarnál lévő karácsonyi piacon minden a gasztronómiai élvezetekről és a gyönyörű kézműves portékákról szól, míg a népszerű sétálóövezetben (Lister Meile) családias báj fogad, és a karácsonyi vásárlás korlátlan lehetőségei nyílnak meg előtted.
Bővebb infó: http://www.hannover.de/

Egyedülálló kulináris utazás Lipcsébe

Idén újra varázslatos ünnepi köntösbe bújik az egyik legszebb reneszánsz város, ami karácsony közeledtével minden évben több ezer látogatót fogad. Lipcse fényben úszó utcáin bóklászva mindenütt szemet gyönyörködtető különlegességeket láthatsz, melyek hozzájárulnak a romantikus hangulathoz. Hagyományosan a gyönyörű történelmi óvárosban rendezik meg a lipcsei karácsonyi vásárt, ami olyan kulináris finomságokkal vár, mint a frissen sült perec, a roston sült kolbász és a tradicionális német forralt bor (Glühwein). A feldíszített belváros garantáltan rabul ejti a szívedet, emellett olyan látványosságok is csábítanak, mint a nosztalgikus körhinta, a világ legnagyobb szabadon álló adventi naptára és a finn falu az Augustus téren. A világhírű lipcsei fiúkórus minden pénteken és szombaton a Szent Tamás-templomban koncertezik.
Bővebb infó: http://www.leipzigerweihnachtsmarkt.de/

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje: Egy kis szerencsével megcsodálhatod a hófödte Brémát, amelynek keskeny kis utcái és városközpontja újra ünnepi díszbe öltözik. Az adventi szezon különleges programja idén a "Schlachte Mágia" sétány, ami elrepít a múltba: a tömjén illata, az utcai mutatványosok, a kovácsmesterek kalapálása és a pecsenyesütők gazdag kínálata a középkor letűnt korszakát idézik.
Bővebb infó: http://bremen.de/

Sétálj a ragyogó lángok és fények alatt - "Striezelmarkt", Drezda

Ha szeretnél egy igazán különleges karácsonyi lelkiállapotba kerülni, a romantikusan berendezett drezdai vásár bensőséges és békés hangulatot teremt. Drezda a művészet és kultúra izgalmas elegyét kínálja, és méltán büszke arra, hogy idén 578. alkalommal ünnepelheti Németország legrégibb karácsonyi vásárát. Merülj el az ünneplő tömeg színes forgatagában, és kóstold meg a jellegzetes szász finomságokat, mint például a cukrozott almát vagy a tradicionális pulsnitzi mézeskalácsot. A barokk óváros lenyűgöző háttere a "Striezelmarkt"-nak, amely egy hatalmas karácsonyi piramissal büszkélkedhet. Az adventi piac egyik fénypontja a hatalmas feldíszített fenyőfa. Ha karácsonyi ajándékot keresel, számos kisebb-nagyobb piacot találhatsz az egész városban, ahol megvásárolhatod a legendás diótörő fabábokat és a hagyományos "Erzgebirge" piramisokat is.
Bővebb infó: http://www.dresden.de/

Utazz, és nézd meg, hol éltek a hobbitok!http://www.life.hu/lifeutazas/20121215-szorakozas-utazas-program-nezd-meg-hol-eltek-a-hobbitok.htmlRomantikázz a "szökőkutak városában" - Mila Kunis és Ashton Kutcher nyomábanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20121213-utazas-szorakozas-program-romantikazz-a-szokokutak-varosaban-mila.htmlKulináris kalandozás a nugátok városábanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20121211-szorakozas-utazas-program-kulinaris-kalandozas-a-nugatok-torrone-varosaban.htmlVágyfokozó pihenők - A legszexisebb angol hotelekhttp://www.life.hu/lifeutazas/20121207-szorakozas-utazas-program-vagyfokozo-pihenok-a-legszexisebb-angol-hotelek.htmlDubai, az X-Factor: ahol Nicole Scherzinger is otthon érzi magáthttp://www.life.hu/lifeutazas/20121127-dubai-az-xfaktor-ahol-nicole-scherzinger-is-otthon-erzi-magat.htmlIsztambuli forgatag: gőzfürdőzz és alkudozzhttp://www.life.hu/lifeutazas/20121123-szorakozas-utazas-program-isztambul-james-bond-es-a-torokfurdok.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.