285 kilót fogyott a világ legkövérebb embere

kövér diéta túlsúly fogyókúra evészavar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A most 51 éves Paul Mason egykor 444,5 kilogrammot nyomott, mikor még ő számított a világ legkövérebb emberének. A közel féltonnás férfi azóta több mint 285 kilóval könnyebb, ráadásul további 50 kilótól fog megszabadulni, amikor hamarosan leoperálják róla az óriási mennyiségű fölösleges bőrt.

A suffolki Ipswichben élő Paul Mason két évvel ezelőtt még több 444 kilogrammot nyomott, és a tűzoltóknak le kellett bontaniuk a háza egyik falát, hogy kórházba tudják juttatni a kórosan túlsúlyos férfit. A brit egészségügyi szolgálat (NHS) által támogatott operációnak köszönhetően Paul Mason 159 kilósra fogyott.

Mason, aki korábban napi 20.000 kalóriát vitt be a szervezetébe, jelenleg nagyon eltökélt, és szeretne még több felesleges kilótól megszabadulni, azonban az orvosok figyelmeztették, hogy amíg legalább két évig nem tudja stabilan tartani testsúlyát, addig nem lesz lehetősége újabb súlycsökkentő műtétre.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Illusztráció

Paul Mason úgy véli, hogy ezt a szabályt csak azoknál a pácienseknél lenne szükséges feltétlen betartani, akiknek nem maradt ilyen tetemes súlyfeleslege. "Újabb műtétre lenne szükségem most azonnal, majd körülbelül 4-5 év múlva ismét. Az óriási lelógó bőrök akadályoznak a mozgásban, pedig ha többet tudnék mozogni, gyorsabban tudnék fogyni is. A térdem mögötti területen a bőr elkezdett felhasadni, mert nem bírja el a lelógó bőr súlyát" - mondta Mason.

Mason egy súlyos evési zavar következtében tízszer annyit evett, mint amennyire egy normál embernek szüksége lenne. A férfi állítása szerint a falási rohamok a húszas éveiben jelentkeztek először, miután édesapja meghalt és anyja egészségi állapota is leromlott. A korábban postásként dolgozó férfi túlsúlya miatt kénytelen volt otthagyni munkáját, és miközben egyre ritkábban hagyta el otthonát, egyre többet is evett, egy idő után már az ágyból sem volt képes felkelni.

A betegsége legrosszabb időszakában Mason reggelire megevett egy egész csomag szalonnát, négy kolbászt és egy vekni kenyeret. Ebédre rendszerint négy adag sült halat evett hasábburgonyával, és két kebabot, vacsorára pedig általában sült húst, vagy pizzát és chipset fogyasztott.

A jövőben nem lesz kövér senki?http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121203-elhizas-elleni-injekcioval-kiserleteznek-a-kutatok-egyelore-sikerrel.html"Nem akarok kövér anyuka lenni!" - 70 kilót fogyott Lucyhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121106-kozel-70-kilot-fogyott-kislanya-iskolakezdesere-egy-brit-no.htmlA pénztári édességek miatt leszünk kövérekhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121026-novelik-az-elhizasra-valo-hajlamot-a-penztaraknal-talalhato-edessegek.htmlÉrett korukra impotenssé válhatnak a kövér kamaszokhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121019-impotensse-valhatnak-a-kover-kamaszok-az-alacsony-tesztoszteronszint-miatt.html"Végre érek valamit" - 60 kilót fogyott a világ legkövérebb tinédzserehttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121010-60-kilot-fogyott-a-vilag-legkoverebb-tinedzsere.htmlLehetünk egyszerre kövérek és fittek? Lady Gaga 14 kilót hízott, mégis tökéletesen fittnek látszikhttp://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20121009-lehetunk-egyszerre-koverek-es-fittek-lady-gaga-14-kilot-hizott.htmlÍme a Föld legkövérebb és legsoványabb nemzetei!http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120905-ime-a-fold-legkoverebb-es-a-legsovanyabb-nemzetei.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.