fashion week modell kifutó negyvenes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A most 44 éves Stephanie Seymour, a kilencvenes évek egyik nagy modellje, még mindig csúcsformában van. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy idén Jason Wu kampányában pózol.

Annak ellenére, hogy a modellek egyre fiatalabb korban lépnek először a kifutóra, és a huszonévesek már vén rókának számítanak a szakmában, a legendás manökenek negyven felett sem öregedtek ki. Jason Wu 2013-as tavaszi-nyári kampányához a 44 éves Stephanie Seymourt választotta. A Life.hu összegyűjtötte, kik azok a negyven feletti, elragadó modellek, akik még ma is aktívan dolgoznak.

Sztárok akkor és most - Nézegess képeket!

A cikkünk apropóját adó Stephanie Seymour 1968-ban született, és 1983-ban fedezték fel az Elite Model Look versenyén. A kilencvenes évek elején kétszer is fotózták a Playboynak. De ebben az évtizedben jelentősebb divatmodell-munkákat is kapott: szerepelt a Vogue címlapján és például a Victoria's Secretnek is dolgozott. A Hermés 2009-es tavaszi-nyári divatbemutatóján is feltűnt, idén pedig Jason Wu őt választotta tavaszi-nyári kampányarcának.
Tipp: Stephanie Seymour meztelen - pikáns fotók

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Szexi magazinfotókért kattints a képre!

Kristen Mcmenamy

Az 1966-os születésű, androgün megjelenésű Kristen McMenamy 1985 és 1998 között szép modellkarriert futott be. Abban az időszakban olyan divatházaknak dolgozott, mint a Chanel, a Versace és a Valentino. A kifutótól az ezredforduló után sem szakadt el, hiszen 44 évesen a 2010/2011-es őszi-téli Viktor&Rolf show-n is felvonult. Amint ez a kép is bizonyítja, szerepelt a Chanel 2011-es haute couture bemutatóján is.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Linda Evangelista

A kilencvenes évek nagy modellgenerációjának a tagja az 1965-ben született Linda Evangelista, aki már tizenévesen is a kifutóról álmodott. Pályáját szépségversenyekkel kezdte, de hamar szerződtette az Elite Model Management. Jellegzetes rövid frizurája a védjegyévé vált, és divatot teremtett. Ő volt az, aki azt nyilatkozta a Vogue-nak, hogy tízezer dollárnál kevesebbért fel sem kel. Róla sem feledkezett el a divatvilág a negyvenedik születésnapja után: 2007-ben például a L'Oréal szerződtette, és főszerepet kapott a Dsquared2 2009-es tavaszi-nyári kampányában is. Sajnos nemcsak a szép ívű karrierjéről írnak a lapok, hanem magánéletéről is. Legutóbb azzal került a címlapokra, hogy gyermeke apját, a milliárdos Francois-Henri Pinault-t rekord összegű gyerektartásra pereli. (Francois-Henri Pinault számos luxusmárkának a tulajdonosa és jelenleg Salma Hayek férje.)
Tipp: Guminő lett Linda Evangelista

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Eva Herzigova

A cseh származású Eva Herzigova 1973-ban látta meg a napvilágot, így idén tölti be negyvenedik életévét. Eva karrierje is egy szépségversennyel indult, majd 16 évesen már modellkedett. A kilencvenes években szerepelt a Wonderbra és a Guess kampányában is. Az ezredforduló után sem hagyott fel a szerepléssel, sőt 2004-ben meztelenül pózolt a Playboynak, és többek között a Hermés 2010-es tavaszi-nyári bemutatóján is láthatta a közönség.
Tipp: Harmadik gyermekét várja Eva Herzigova

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Cindy Crawford

Az 1966-os születésű szupermodellt, Cindy Crawfordot senkinek nem kell bemutatnunk. A kilencvenes évek egyik nagy modellje 16 évesen kezdte a karrierjét, amely során védjegyévé vált a szája fölött látható anyajegy. Ő volt az első profi modell, aki a Playboynak pózolt 1988-ban. A közelmúltban szerepelt a Tsum 2010-es őszi-téli kampányában, de az ezredforduló után többek között arcát adta a Chanel szemüvegekhez is.
Tipp: Leitta magát Cindy Crawford

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Christy Turlington

Christy Turlington 1969-ben született. Népszerűségét a Calvin Kleinnak köszönheti, a márka 1987 és 2007 között foglalkoztatta. Számos kifutón végigvonult, és rengeteg magazin címlapján szerepelt, de ő sem hagyta ki a meztelenkedést: a PETA szőrmeellenes kampánya kedvéért vált meg a textiltől. 2008-ban a V magazin címlapjára került, és a 2009-es tavaszi-nyári Bally kampányban is látható volt.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Naomi Campbell

A botrányhősnő, a fekete párduc - legtöbbször ezekkel a nevekkel illetik a kilencvenes évek leghíresebb fekete modelljét, Naomi Campbellt. Az 1970-ben született modell 17 évesen vált ismertté a divatvilágban. A Vogue címlapok mellett például látható volt Michael Jackson egyik klipjében is. Manapság sorra dobja piacra a parfümjeit, amit saját maga reklámoz, de nagy divatházak kampányaiban is láthatta a közönség. Linda Evangelista mellett ő volt a másik főszereplője a Dsquared2 2009-es tavaszi-nyári kampányának.
Tipp: Naomi Campbell, a divatvilág rocksztárja

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A modellről készült extrém képekért kattints ide!

Claudia Schiffer

A német modell, Claudia Schiffer 1970-ben látta meg a napvilágot, és a kilencvenes évek nagy modellgenerációjának a tagjává vált. Tizenhét évesen fedezték fel egy diszkóban, ezután olyan magazinokban szerepelt, mint a Vanity Fair, a Vogue, a Harper's Bazaar és az Elle, valamint olyan házaknak dolgozott, mint a Versace vagy az Yves Saint Laurent. Ő volt az arca a 2010-es tavaszi-nyári Salvatore Ferragamo kampánynak, 2011-ben pedig szerepelt a Chanel napszemüveg-hirdetéseiben.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

És aki duplázott: Carmen Dell'Orefice már 80 is elmúlt, mégis meghódítja a kifutókat

Ma már lehetséges: izzadj rózsaillatút!http://www.life.hu/szepulj/20130114-eheto-dezodorok-izzadasgatlok.htmlEz ám a tökéletes popsi!http://www.life.hu/szepulj/20130114-candice-swanepoel-modell-megmutatta-tokeletes-feneket-a-kozossegi-oldalan.htmlDekoltázsig felsliccelt ruhában pompázott a modellhttp://www.life.hu/szepulj/20130114-miranda-kerr-a-golden-globe-dijatadon-mely-dekoltazzsal-es-felsliccelt.htmlA legijesztőbb smink a Golden Globe-onhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20130114-kaley-couco-sorozatszineszno-sminkje-a-70-golden-globe-dijatadon.htmlKészülhet rossz kép Katalin hercegnőről ishttp://www.life.hu/szepulj/szepseghirek/20130111-katalin-hercegno-hivatalos-portrejat-kritizaljak.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.