Te aludnál egy vastagbélben? - Meghökkentő szállások Lengyelországtól Belgiumig

szállás utazás szórakozás Belgium program Lengyelország Európa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mit szólnál, ha kulcs helyett egy mobiltelefon segítségével juthatnál be a lakosztályodba, egy marokkói sátorból kémlelnéd a csillagos eget, vagy egy vastagbélben köszöntenéd a felkelő napot? Ha unod a hagyományos szállodai szobákat, és ezúttal valami merőben mást keresel, megmutatjuk a legszokatlanabb európai helyszíneket.

1. Teremtsd meg saját futurisztikus hangulatod - Blow Up Hall 5050, Poznan

Lengyelország ötödik legnagyobb városában található az interaktív művészet leginkább avantgárd kísérlete. Az egyedülálló koncepció alapján kialakított monokróm hotel nem csupán gyönyörűen berendezett szobákkal, hanem 21. századi technológiával is büszkélkedhet. A Blow Up Hall egy mexikói-kanadai elektronikus művész keze nyomát dicséri, és különleges módon kombinálja a luxust, az innovatív csúcstechnológiát, a dizájnt és a személyes művészi elképzeléseket. Az igazi show akkor kezdődik, amikor kulcs helyett egy iPhone-t kapsz, aminek segítségével kinyithatod a szobaajtót, és bekapcsolhatod a multimédiás eszközöket. Az egész hotel tele van interaktív érintőképernyőkkel, és a rejtett kameráknak köszönhetően teljes ittléted egy videokollázs formájában jelenik meg a recepció kivetítőjén.

Bővebb infó: http://www.blowuphall5050.com/

Hotel Blow Up Hall 50 50
Hotel Blow Up Hall 50 50

2. "Glempingelj", mint a világsztárok Spanyolországban

A természet szerelmese vagy, és olyan helyszínt keresel az idei vakációhoz, ahol a nyugalom garantált? A "glamping" (magyarul glamúros kempingezés) olyan hírességek között hódít, mint Tom Cruise és Justin Bieber, melynek lényege, hogy a kényelem messze meghaladja a hagyományos kempingekét, és a középpontban a fenntartható ökoturizmus áll. A történelmi Refugio Marnes gyönyörű természeti környezetben található a spanyol Alicante tartományban, kb. 500 méteres tengerszint feletti magasságban egy kis hegyen. A Fönícia korabeli gazdaságban három épület található: a régi parasztház, ahol a tulajdonosok élnek, a Los Establos szárny és a La Ruina nevű kunyhó. A különleges búvóhely gyöngyszeme a fényűzően berendezett beduin sátor, ami új értelmet ad a "glamping" életérzésnek.

Bővebb infó: http://www.refugiomarnes.com/

Refugio Marnes
Refugio Marnes

3. Ahol csak a hullámok a szomszédok - Krakenes Fyr, Norvégia

Egy sziklás földnyelven, közel a nyugati fjordokhoz a Krakenes Fyr egy tökéletes nézőpont, ahonnan lenyűgöző panoráma nyílik Norvégia viharvert partvidékére. A legtávolabbi és legdrámaibb éghajlati területen, Vagsoy-ban négy lenyűgöző világítótorony is található, ha szeretnél egy fantasztikus éjszakát eltölteni közvetlenül az Atlanti-óceán fjordokkal tűzdelt partszakaszán. A pazar lakosztály a Krakenes világítótorony legfelső emeletén található, kör alakú, panorámás kilátással a háborgó vízre, míg a többi szoba az egykori toronyőr kunyhójában van, és könnyű elképzelni, hogy milyen magányosan tengethette itt napjait, távol a civilizációtól. A szélfútta elszigeteltséget oldják a skandináv fenyőfa bútorok, a meleg tónusok, és olyan csomagot is választhatsz, ami relaxációs masszázst és idegenvezetést tartalmaz.

Bővebb infó: http://www.krakenesfyr.no/

Krakenes Fyr
Krakenes Fyr

4. "Vastagbéltúra" Belgiumban

Nem mindenki tudja elképzelni a nyaralást egy óriási emberi vastagbélben, de meglepő módon a világ minden tájáról rengeteg turista érdeklődik a nem mindennapi szálláshely iránt. Ha eddig Belgiumhoz legfeljebb a kiváló csokoládét és a jó söröket társítottad, most rendkívüli élményeket szerezhetsz, ha ellátogatsz az Antwerpen és Gent közötti kis sziget furcsa hoteljébe. A CasAnust a holland dizájner, Joep van Lieshout úgy tervezte, hogy hasonlítson az emberi vastagbélre, s bár az épület anatómiailag helyes, a hátsó részt a vendégek kényelme miatt szoba méretűre építették át. A hely kívülről meglehetősen bizarrnak tűnik, ám belül nyers természetes formák és hófehér berendezések gondoskodnak a tökéletes kikapcsolódásról. A műgyűjtő tulajdonosok szerint az ideérkező vendégeknek az a legfontosabb, hogy igazán zavartalan természeti környezetben töltődjenek fel, és megtekintsék a művészpáros izgalmas kiállításait.

Bővebb infó: http://www.verbekefoundation.com/joep-van-lieshout.html

Verbeke Foundation
Verbeke Foundation

Síelés a luxus jegyébenhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130117-utazas-program-szabadido-sieles-a-luxus-jegyeben.htmlVintage romantika - Chamonix, egy életteli kozmopolita városhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130115-szorakozas-utazas-program-vintage-romantika-a-chill-out-jegyeben.htmlJaipur, a maharadzsák rózsaszín városahttp://www.life.hu/lifeutazas/20130111-utazas-program-szabadido-jaipur-a-maharadzsak-rozsaszin-varosa.htmlSzökj el a hideg elől: wellness a nyugati végekenhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130110-utazas-program-szabadido-wellness-a-nyugati-vegeken.htmlA legmenőbb helyek, amiket látnod kellhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130108-utazas-szorakozas-program-utazasi-trend-2013-a-legmenobb.htmlSílécen és szánkón? Nem kell külföldre menned!http://www.life.hu/lifeutazas/20130107-utazas-szorakozas-program-sielnel-nem-kell-kulfoldre-menned.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.