fashion week vásárlás leárazás pláza piac utazás szórakozás program London Nagy-Britannia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a nagy leárazások első hulláma már a karácsonyt követő napokban, illetve január elején lefutott, még a hónap végén is érdemes a londoni üzletekben kutakodni, hiszen szemérmetlenül jó ajánlatokra bukkanhatsz.  

Ilyenkor a legtöbb üzletben már a készletkisöprés a lényeg, vagyis a megmaradt áruktól hatalmas kedvezménnyel szabadulnak meg a boltok. Nem túlzás azt állítani, hogy szinte fillérekért, a hazai árnál jóval olcsóbban juthatsz hozzá a divatos holmikhoz - persze ehhez még hozzájön az utazás és az étkezés költsége, de még így is jól jöhetsz ki a dologból, és pár igazán kellemes napot tölthetsz el a brit fővárosban.

Luxus féláron

Kezdjük a luxussal, hiszen ebben az időszakban még az is megengedhet magának egy kisebb bevásárlótúrát a patinás Harrods áruházban, aki egyébként nem feltétlenül a drágább termékekre szokott költeni. A Harrods nagy árleszállítását karácsony másnapján mindig hírességek nyitják meg, az engedmény mértéke pedig általában 60-75 százalék. Különösen luxuskategóriás lakásfelszerelési cikkekre érdemes errefelé vadászni, de az áruház önmagában is megér egy bevásárlótúrát.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Nem messze a Harrodstól, a Harvey Nichols áruházban a legnagyobb nevű tervezők ruháit és kiegészítőit, valamint menő kozmetikumokat vásárolhatsz jelentős árengedménnyel, a legtöbb esetben féláron. Az ínyencek is megtalálják itt a számításukat: hagyományos angol teából és sütikből is érdemes feltankolni.

A Life tippje:

A Harrods környéke nemcsak a legnagyobb divatházak üzleteivel van tele, hanem sűrűn megfordulnak errefelé a legnagyobb világsztárok is. Ha nyitott szemmel jársz, nem lehetetlen, hogy belebotlasz valakibe, akit eddig csak a tévében láttál.


Nyüzsgés az Oxford Streeten

A vásárlási mániások Mekkájában, az Oxford Streeten szinte minden kapualjban találunk valami érdekeset. Ha az Oxford Circus megállóban szállsz le a metróról, máris ott a TopShop üzlete, de nincs messze a Miss Selfridge, a Zara, sőt a Virgin Megastore lemezboltban is rábukkanhatsz a kedvenc lemezedre töredékáron. A Marble Arch metrómegállótól nem messze pedig ott a vegyes hírnevű, ám tagadhatatlanul olcsó Primark.

Forrás: AFP
Forrás: AFP


A Selfridges áruházban szintén féláron vásárolhatsz női és gyerekruhákat, kiegészítőket, kozmetikumokat, lakberendezési cikkeket. A Next a divattudatos szülők kedvence, de az is talál itt mindenféle földi jót, akinek még nincsenek gyerekei. A női és férfiruházat, a gyerekruhák, a kiegészítők és a lakásunkat otthonossá tevő apróságok mind jelentősen leszállított áron kaphatók errefelé.

A Life tippje:

Az Oxford Streetet keresztező Regent Streeten a Liberty áruházba érdemes benézni félárú vagy még olcsóbban kínált dizájnerruhákért.

Irány a pláza!

Aki a plázákat szereti, feltétlenül zarándokoljon el a Westfieldbe, ahol a 256 üzletből egészen biztosan nem fog üres kézzel távozni. A Shepherds Bush illetve a White City metrómegállókat keresd, és máris belevetheted maga a Zarától a Gapig, a French Connectiontől a House of Fraserig terjedő univerzumba. A Canary Wharf plázakomplexumban három összekapcsolódó pláza kínálatából választhatsz, és még az Oxford Streeten jellemző tömeggel sem kell megküzdened.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A Life tippje:

A Canary Wharf a bevásárlóközponttól függetlenül is megér egy sétát: ez nem a tradicionális London, hanem a virágzó üzletek fellegvára. Felhőkarcolói között megtalálható London, illetve Anglia 3 legmagasabb épülete. Az irodákban közel 100 000 ember dolgozik.

A Life extra tippje: lazíts a piacokon!

Ha különleges, vintage darabokra, régiségekre és bolhapiaci főnyereményekre vágysz, keresd fel London híres piacait, a Camden Passage Antiques Marketet, a Portobello Road szombati piacnapjait és a különleges tetőterasz piacot, a The Sky Marketet (5th Floor Magdalen House, Bankside, 148 Tooley Street).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.